Miami Heat reușesc breank-ul în finala NBA 2023

Miami Heat au restabilit egalitatea în finala NBA 2023. Gruparea din Florida a învins pe terenul lui Denver Nuggets, scor 111-108, în Meciul 2 al seriei care se desfășoară pe sistemul cel mai bun din șapte partide.

Formația antrenată de Erik Spoelstra a învins pe revenire, grație unui parțial de 36-25, consemnat pe parcursul ultimelor 12 minute de joc. Sfertul 4 a început cu un parțial de 17-2 pentru Heat, echipă ce a venit la conducere, scor 90-85, cu nouă minute rămase de jucat. Oaspeții nu au mai cedat inițiativa până la finalul partidei.

Învingătorii au înscris 17 coșuri de trei puncte, capitol la care au avut un procentaj de 49%. În plus, Miami a avut 20 aruncări libere, cu 90% la acest procedeu după ce în Meciul 1 al finalei a înregistrat doar două vizite la linia de pedeapsă, un record negativ pentru finala NBA. Denver a terminat cu 52% la aruncările din acțiune, superior adversarului, dar insuficient pentru a obține victoria.

Gabe Vincent a reușit 23 puncte, Bam Adebayo a reușit 21 puncte, 9 recuperări, Jimmy Butler a terminat cu 21 puncte, 9 pase decisive, iar Max Strus a bifat 14 puncte, 6 pase decisive pentru învingători. De notat că Miami a început meciul cu Kevin Love în cvintetul de start, în locul lui Caleb Martin, având un formulă de început cu doi oameni mari.

Nikola Jokic a replicat cu 41 punct, 11 recuperări pentru Denver. El a fost secondat de Jamal Murray, autor a 18 puncte, 10 pase decisive, Aaron Gordon a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări, iar Bruce Brown a avut 11 puncte, 5 recuperări pentru Nuggets.

Scorul general a devenit 1-1. Următoarele două meciuri ale loc în Miami. Finala se va întoarcă în Denver pentru Meciul 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.