Miami Heat câștigă Meciul 1 din finala Conferinței Est după o repriză de prelungiri

Miami Heat au câștigat Meciul 1 al Conferinței Est din playoff-ul NBA 2020. Gruparea antrenată de Erik Spoelstra a depășit pe Boston Celtics, scor 117-114, după o repriză de prelungiri.

Celtics păreau să controleze situație pe tabela de marcaj în sfertul al 4-lea, dar Heat nu au renunțat. Verzii au început această perioadă de joc la plus 12 puncte pe tabela de marcaj și au fost în avantaj în permanență, incluzând un plus de cinci lungimi cu 69 secunde înainte de final.

Tyler Herro a redus deficitul la două puncte, după care Jimmy Butler a adus-o pe Miami în avantaj cu o reușită de pe semicerc din colțul terenului. Boston a egalat apoi prin libera lui Jayson Tatum, scor 106-106. Același Tatum a greșit ținta de pe semicerc în ultima secundă, iar partida a intrat în prelungiri. De notat că Heat au comis un fault înainte de repunere, motiv pentru care s-a acordat o aruncare liberă pentru Boston, așa cum prevede regulamentul NBA în astfel de situații.

Elevii lui Brad Stevens au marcat primele puncte din prelungiri, dar Miami a replicat cu un parțial de 7-0. Kemba Walker a readus pe Boston în avantaj cu 23.6 secunde rămase de disputat, însă același Jimmy Butler a replicat cu un coș și fault când mai erau 12 secunde. El a transformat aruncarea liberă. Apoi, Bam Adebayo l-a blocat pe Jayson Tatum (foto). Pivotul lui Miami a fost trimis la linia de pedeapsă unde a împărțit liberele și a stabilit rezultatul final.

Goran Dragic a fost principalul marcator al unei ofensive atât de echilibrate pentru Miami. El a totalizat 29 puncte, 7 recuperări. Jae Growder a adăugat 22 puncte, 5 recuperări, 2 capace, Jimmy Butler a terminat cu 20 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Bam Adebayo a terminat cu 18 puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări și 2 capace, iar Tyler Herro a izbutit 12 puncte, 11 recuperări și 9 pase decisive!

În replică, Jayson Tatum a reușit 30 puncte, 14 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace. Marcus Smart a adăugat 26 puncte (6×3), Kemba Walker a bifat 19 puncte, 6 pase decisive, Jaylen Brown a izbutit 17 puncte, 5 recuperări, iar Brad Wanamaker a terminat cu 11 puncte, 6 pase decisive și 5 intercepții pentru Boston.

Scorul general este de 1-0 în favoarea lui Miami. Meciul 2 are loc joi (17.09). Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *