Miami Heat bifează al 2-lea break consecutiv în finala Conferinței Est

Miami Heat s-au desprins la 2-0, cu două succese în deplasare, în finala Conferinței Est din playoff-ul NBA 2023. Gruparea din Florida a câștigat Meciul 2 al seriei cu Boston Celtics, scor 111-105.

Soarta meciului a fost decisă în secvența a 4-a, atunci când Heat au realizat un parțial de 36-22. Ei s-au văzut conduși cu 83-75 la intrarea în secvența decisivă, respectiv cu 89-77 când mai erau mai bine de zece minute de joc, dar au fost net superiori în finalul confruntării.

Jimmy Butler a restabilit egalitatea la 100 cu trei minute rămase de jucat, iar la acțiunea de atac imediat următoare tot el a adus pe Miami în avantaj. Unul pe care vizitatorii nu l-au mai cedat până la final.

Învingătorii au avut mai multe recuperări ofensive (11-6) și intercepții (9-2), precum și mai puține posesii pierdute (10-15). În plus, Heat au ratat o singură aruncare liberă. Câștigătorii au avut cu 13 aruncări din acțiune în plus decât adversarul.

Jimmy Butler a totalizat 27 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace, Caleb Martin a adăugat 25 puncte, de pe bancă, iar Bam Adebayo a livrat 22 puncte, 17 recuperări și 9 pase decisive pentru Miami. Alți doi jucători au avut peste zece puncte în contul învingătorilor. De cealaltă parte, Jayson Tatum a totalizat 34 puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive, Jaylen Brown a adăugat 16 puncte, alți trei jucători de la Boston reușind să depășească borna zece.

Seria se mută în Florida, acolo unde Miami va fi gazda următoarelor două partide. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.