Maurizio Gherardini își continuă colaborarea cu Fenerbahce Istanbul

În pofida plecării lui Zeljko Obradovic, Fenerbahce Beko Istanbul continuă să facă eforturi pentru a rămâne o echipă de seamă în Euroliga masculină. În acest sens, galben-albaștrii au făcut un prim pas foarte important prin prelungirea contractului pentru managerul general al secției de baschet, italianul Maurizio Gherardini.

În vârstă de 64 ani, Gherardini (foto, stânga) a sosit la Istanbul în urmă cu șase ani, adică la capătul primului sezon pe care Fenerbahce l-a susținut cu Obradovic în calitate de antrenor. Italianul petrecuse opt sesoane în NBA, alături de Toronto Raptors (2006/13) și OKC Thunder (2013/14).

Fost jucător la Forli, Gherardini și-a început activitatea de manare în 1983, chiar la această grupare. În 1992 s-a alăturat lui Benetton Treviso, una dintre forțele baschetului italian în anii 90, o perioadă în care baschetul de club din această țară se ridica la nivelul celui din Spania. Gherardini a petrecut 14 ani alături de echipa din Treviso, după care a trecut în NBA.

Palmaresul lui Maurizio Gherardini în postură de manager general cuprinde următoarele:

  • Euroliga masculină (2017)
  • Cupa Saporta (1999)
  • patru titluri de campion al Italiei
  • trei titluri de campion al Turciei
  • șapte cupe naționale ale Italiei
  • trei cupe naționale ale Turciei
  • trei supercupe ale Italiei
  • trei cupe ale președintelui Turciei (echivalentul SuperCupei)
  • cel mai bun manager al campionatului Italiei (2006)
  • cel mai bun manager al Euroligii (2017)

După plecarea lui Zeljko Obradovic este de așteptat ca mai mulți dintre jucătorii de bază ai lui Fenerbahce să negocieze rezilierea contractelor care îi leagă de clubul din Istanbul. Tocmai din acest motiv, din așteptata dorință a jucătorilor de bază de a pleca de la echipă, adică așteptările sunt legate de o restructurare masivă a lotului de jucători – lucru amplificat de reducerea de buget cu 33%, anunțată pe diferite căi, continuarea colaborării cu Gherardini este extrem de importantă.

Fenerbahce l-a identificat pe Sarunas Jasikevicius drept potențial succesor al lui Obradovic în funcția de antrenor principal. Lituanianul ar putea aștepta o ofertă din partea Barcelonei, dacă aceasta nu câștigă finala Ligii ACB, ori să rămână la cârma lui Zalgiris. Cu toate acestea, trecerea la Fener pare să fie un pas important, iar o eventuală colaborare cu Gherardini ar reprezenta motivație suficientă pentru Saras de a trece în Turcia.

Fără îndoială, următorul pas al lui Fenerbahce Beko istanbul este numirea noului antrenor principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *