Mario Oprea: „Îmi doresc ca orașul Galați să devină unul de renume în campionatul național”

Mario Oprea este un tânăr baschetbalist născut pe 17 martie 2005. El este originar din Galați și a deprins tainele jocului alături de Phoenix din localitate.

Jucător de perimetru, Mario a evoluat la Phoenix Galați între 2013 și 2019. El a fost cedat sub formă de împrumut la concitadina CSM, alături de care a evoluat în sezonul competițional 2019/20.

Cel mai bun rezultat al lui Mario Oprea este locul 5 la Campionatul Național U13 masculin, alături de Phoenix Galați. De asemenea, în sezonul 2019/20 a obținut calificarea la turneul final al Campionatului Național U15 masculin, sezon în care a jucat pentru CSM Galați.

Am discutat cu Mario Oprea despre activitatea sa în baschet.

Când ai început baschetul? Ai practicat și alte sporturi?

La început, voiam să practic fotbalul, dar într-o zi am văzut pe gardul școlii un afiș, cu înscrieri pentru clubul Phoenix. Am zis să încerc baschetul. Primele antrenamente nu m-au făcut să îmi schimb decizia de a face fotbal, așa că am făcut o pauză. Asta până când un coleg de școală a spus că baschetul e un sport distractiv și lui îi place. Acest lucru m-a făcut să mă reapuc. Fiecare antrenament îmi stârnea tot mai mult interesul, pana când a ajuns un hobby, chiar un stil de viață. Am început baschetul in toamna lui 2013, la clubul Pheonix Galați. Primele turnee le-am avut sub îndrumarea domnului Andrei Maxim.

Cum ai rezuma sezonul 2019/20?

Sezonul 2019/20 a fost unul încărcat deoarece sunt clasa a 8-a, iar presiunea examenului începe să te “apese” din ce în ce mai tare. Referitor la meciuri, cred că acestea au cele mai grele de până acum deoarece fiecare dintre ele se juca de la egal la egal. Am reușit calificarea la turneul final, ceea ce reprezintă răsplata muncii pe care am depus-o.

Eu îmi doresc cel mai bun loc în clasament pentru a face orașului un renume în campionatul național de baschet.

Cum a fost experiența pe care ai avut-o, în Macedonia, alături de echipa națională?

La echipa națională am avut o experiență super frumoasă. Mi-a plăcut să am coechipieri diferiți, pe care să mă pot baza. La început a fost greu să ne acomodam unii cu alții, dar după câteva meciuri împreună am început să ne vedem mult mai bine în teren și asta ne-a îmbunătățit jocul de echipă. Per total, a fost a experiență unică, pe care sper că o voi mai avea.

Care sunt cele mai frumoase momente ale carierei tale?

Cele mai frumoase momente au fost cu echipa mea atunci când scorul era foarte apropiat, iar în ultimele secunde se alegea câștigătoarea. Un moment ca acesta l-am avut acum câțiva ani, când a fost organizat, la Galați, un turneu cu două echipe din Serbia și una din Bulgaria, iar în finală am fost conduși la 20 puncte. Pe parcurs ne-am mobilizat și am reușit să întoarcem scorul în ultima secundă, câștigând la un punct diferență.

Ce îți dorești pentru viitor?

Doresc să îmi îmbunătățesc tehnica din toate punctele de vedere pentru a putea ajunge un jucător în Liga Națională, chiar de lot.

Ce activități ai atunci când nu joci baschet?

În afara terenului încerc să îmi petrec timpul cu prietenii, ieșind afară, jucând fotbal sau plimbându-ne. Când sunt singur, merg în parc și mă antrenez singur ca să pot ajunge unde îmi doresc.

Cum îmbini școala și baschetul?

Nu este foarte greu să îmbini școala cu sportul cât timp ești pasionat de acea activitate. Pe timpul școlii, eu am un program fix. De 2-3 ori pe săptămână am antrenament de individualizare, dimineața, de la 06:30 , după care ajung acasă, îmi fac temele și in jurul orei 13:00 plec la școală. Ajung acasă pe la 18:00, mănânc și plec la antrenament. Seara este singurul meu moment de odihnă. Pe această cale, vreau să îi mulțumesc domnului Florin Nini pentru faptul că ajută la dezvoltarea mea, antrenamentele de individualizare fiind sub îndrumarea dumnealui.

Ce activități ai în prezent?

În prezent mă pregătesc destul de intens pentru examen. Nu am alte ocupații în afară de baschet. După ce voi termina cu examenul, mă voi putea dedica baschetului mult mai mult.

Ce mesaj ai pentru tinerii pasionați de acest sport?

Te poți apuca de baschet chiar dacă îți place sau nu îți place. Odată ce ai pășit în lumea acestui sport, nu ai cum să mai pleci, și îl vei urma deoarece devine o obsesie, un stil de viață, de care nu vei vrea să te îndepărtezi vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.