Mario Hezonja a semnat cu Unics Kazan

Mario Hezonja este noul jucător al lui Unics Kazan. Croatul a semnat un contract pe un sezon cu opțiune pentru încă unul.

În vârstă de 26 ani, înalt de 2.03 metri, Hezonja sosește de la Panathinaikos Atena, grupare a cărei ofertă a refuzat-o. El evoluează la pozițiile 2-3. Mario s-a întors în Europa după mai bine de cinci sezoane petrecute în NBA și a petrecut ultima parte a sezonului 2020/21 alături de amintita grupare elenă. A avut opt apariții în Euroligă cu medii de 14.4 puncte, 2.5 recuperări și 1.6 pase decisive pe apariție.

Cariera profesionistă a lui Hezonja a demarat alături de Dubrovnik în 2008. El a mai jucat pentru KK Zagren, după care a fost legitimat de FC Barcelona, club la care a activat între 2012 și 2015. A trecut apoi în NBA, jucând pentru Orlando Magic, New York Knicks și Portland TrailBlazers.

Hezonja are 335 meciuri jucate în NBA cu medii statistice de 6.9 puncte, 3.1 recuperări și 1.3 pase decisive în 18.5 minute pe partidă. De asemenea, are 46 apariții în Euroligă cu 6.8 puncte, 1.6 recuperări și 0.8 pase decisive pe partidă în această întrecere.

Unics Kazan are următorul lot de jucători în acest moment:

  • Fundași – Isaiah Canaan, Lorenzo Brown, Artem Komolov, Vyatcheslav Zaytsev
  • Extreme – Mario Hezonja, John Brown, Georgy Zhabanov, Will Thomas, Dmitrii Uzinskii, Evgeny Valiev, Andrey Vorontsevich
  • Pivoți – Artem Klimenko, Tony Jekiri

Noul antrenor al lui Unics Kazan este croatul Velimir Perasovic.

Amintim că gruparea din Kazan a jucat finala Ligii VTB și EuroCup în sezonul 2020/21. Aceste rezultate au asigurat echipei rusește revenirea în Euroliga masculină pentru sezonul 2021/22.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.