Mantas Kalnietis este MVP-ul sezonului 2020/21 în Liga VTB

Mantas Kalnietis a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului competițional 2020/21 în Liga VTB. Fundașul originar din Lituania a ajutat-o pe Lokomotiv Kuban Krasnodar să se claseze pe locul al 2-lea în sezonul regulat al competiției.

Kalnietis a fost al 3-lea în ierarhia eficienței, având un indice de 17.3. El a fost principalul creator în Liga VTB, având o medie de 9.8 pase decisive pe meci. Aceasta este cea mai mare medie de pase decisive pe meci înregistrată într-un sezon în întreaga istorie a competiției. Mantas Kalnietis este primul jucător din istoria lui Lokomotiv Kuban Krasnodar care obține această distincție.

În vârstă de 34 ani, înalt de 1.96 metri, Kalnietis este jucător de pozițiile 1-2. El este un produs al școlii Arvydas Sabonis și a debutat la nivel profesionist alături de Zalgiris Kaunas. Are 11 sezoane la activ în Euroligă și 6 în EuroCup. De altfel, Kalnietis a câștigat EuroCup în 2013, alături de actuala sa echipă.

Component de bază al echipei naționale a Lituaniei în ultimul deceniu, Mantas Kalnietis are un bronz mondial și două medalii de argint europene.

Kuban a avut 18 victorii și 6 înfrângeri. Cu Kalnietis în teren, Loko Basket a câștigat 16 din 20 meciuri. Fără baltic, amintita echipă a avut un bilanț de 2-2.

Celelalte premii individuale

  • Cel mai bun antrenor – Xavi Pascual (Zenit)
  • Cel mai bun jucător defensiv – John Brown III (Unics)
  • Cea mai bună rezervă – Rolands Freimanis (Zielona Gora)
  • Cel mai bun jucător tânăr – Nikita Mikhailovskii (Avtodor)
  • Cel mai bun debutant – Iffe Lundberg (CSKA/Zielona Gora)

Start în playoff-ul Ligii VTB

Marți (11.05) a demarat playoff-ul în Liga VTB. S-a disputat Meciul 1 în trei din cele patru serii ale fazei inaugurale. Gazdele au obținut victorii pe linie. Iată rezultatele:

  • Lokomotiv Kuban Krasnodar vs Khimki Moscova, scor 89-80
  • CSKA Moscova vs Nizhny Novgorod, scor 84-59
  • Zenit St. Petersburg vs BC Parma, scor 86-66

Meciul 1 al seriei dintre Unics Kazan și Enea Zastal Zielona Gora se dispută miercuri (12.05).

Foto: www.vtb-league.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *