Maksim Sturanovic și Tanner McGrew părăsesc Liga Națională de Baschet masculin

Doi dintre pivoții pe care CSM Galați și BC CSU Sibiu s-au bazat în ediția precedentă de campionat, Maksim Sturanovic și Tanner McGrew au semnat în Cehia, respectiv Spania.

Sturanovic va evolua pentru Kralovsti Sokoli și îl va avea coleg pe Aleksadar Vlahovic. El a petrecut ultimele două sezoane sub comanda lui Florin Nini. Maksim este sârb și evoluează la poziția 5. În ediția precedentă, el a strâns 30 prezențe pe parchet, cu medii de 10.1 puncte, 5.1 recuperări, 1.2 pase decisive, o intercepție, un capac și 2 posesii pierdute, cu 11.7 la eficiență, 51% la aruncările din acțiune și 80% la linia de pedeapsă.

El are 3 sezoane jucate la nivelul Ligii Naționale. El a jucat pentru prima dată în România alături de BCM U FC Argeș Pitești. Noua sa echipă a ocupat locul 8 în ediția 2021/22.

McGrew va juca în liga a doua a Spaniei, pentru Palencia. El a fost cel mai eficient jucător al Sibiului. În 31 meciuri de campionat, americanul ce evoluează la pozițiile 4 și 5 a avut medii de 10.9 puncte, 7.7 recuperări (2.4 ofensive), 3.3 pase decisive, o intercepție, 0.6 capace și 1.8 posesii pierdute, pentru 17 la eficiență. Tanner a terminat cu 59% la două puncte, 39% la trei puncte și 68% la linia de libere.

Palencia a jucat semifinalele ligii secunde iberice în sezonul 2021/22.

foto: Sportul Ilustrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.