Oficial. Maksim Sturanovic reia colaborarea cu Florin Nini

CSM Galați a confirmat legitimarea lui Maksim Sturanovic.

Știrea inițială. 25 Iulie 2020 – Surse. Maksim Sturanovic reia colaborarea cu Florin Nini

Maksim Sturanovic revine în baschet. După ce o problemă cardiacă i-a pus cariera în pericol, fiind necesar să ia o pauză de un an, perioadă în care a făcut tratamentul necesar condiției cu care a fost diagnosticat, pivotul sârb-muntenegrean își reia activitatea sportivă. El va semna un angajament cu CSM Galați, urmând astfel să reia colaborarea cu antrenorul Florin Nini.

Cei doi au colaborat pe parcursul sezonului competițional 2018/19 la BCM U FC Argeș Pitești. De altfel, Sturanovic a fost unul dintre jucătorii pe care Nini a dorit să conteze și în sezonul 2019/20, dar la analizele medicale de rutină s-a constatat că jucătorul are o problemă cardiacă.

Înalt de 2.09 metri, în vârstă de 32 ani, Sturanovic este jucător de poziția 5. În sezonul 2018/19, maksim a avut 23 apariții în LNBM cu medii statistice de 11.2 puncte, 6.4 recuperări, 1.2 capace și 0.8 intercepții în 24 minute pe meci. A avut 58% la aruncările din acțiune și 71% la linia de pedeapsă, respectiv 14.6 la eficiență.

Cariera profesionistă a lui Sturanovic a demarat în 2005, în uniforma echipei din Niksic, în Muntenegru. Ulterior a jucat pentru Primorje Herceg Novi, tot în Muntenegru. Apoi, între 2010 și 2012 a evoluat alături de Borac Nektar Banja Luka, în Bosnia-Herțegovina. În 2012 s-a alăturat lui Radnicki Kragujevac și apoi a trecut FMP Belgrad, în primul eșalon al Serbiei. Între 2016 și 2018, Maksim a jucat pentru Bosna Sarajevo, iar apoi a ajuns la Pitești.

Pe lângă campionatele din spațiul ex-iugoslav în care a evoluat, Sturanovic a fost angrenat în Liga Adriatică 2, dar și în FIBA Europe Cup. România este singura țară în afara spațiului ex-iugoslav în care a evoluat.

Până la această oră informația nu a fost confirmată pe cale oficială de CSM Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *