Maccabi Tel-Aviv a anunțat planul de ticketing pentru sezonul 2020/21. S-a luat în considerare situația anulării meciurilor și a disputării lor cu număr redus de spectatori!

Maccabi Tel-Aviv a anunțat că pune la dispoziția posesorilor de abonamente pentru sezonul 2020/21 două variante prin care își pot recupera banii. Ticketing-ul este o sursă de maximă importanță pentru gruparea israelienă, aproape jumătate din bugetul echipei fiind asigurat din comercializarea biletelor și abonamentelor.

Este lesne de concluzionat de aici că Maccabi va avea o problemă, similar majorității echipelor cu săli de mare capacitate și numeroși abonați, dacă sezonul următor începe în spatele ușilor închise. Așa cum este de așteptat în acest moment.

Maccabi a anunțat două opțiuni de returnare a banilor pentru abonații din sezonul următor pentru meciurile se vor desfășura fără public sau vor fi anulate. Iată-le:

  • Varianta 1 – 80%
  • Varianta 2 – 50%

Varianta 1 înseamnă că abonatul obține 80% din suma plătită pentru un bilet plătit, la fiecare meci anulat.

Varianta 2 înseamnă că abonatul obține 50% din suma plătită pentru un bilet plătit, la fiecare meci anulat. Aici însă abonatul este trecut pe o listă specială, la care se va apela în cazul în care autoritățile permit disputarea meciurilor cu un număr redus de spectatori.

Într-un astfel de scenariu, Maccabi a anunțat că:

  • primele 300 de locuri/bilete vor fi reținute pentru nevoiel clubului
  • următoarele 1200 locuri/bilete vor fi reținute pentru sponsori
  • următoarele 1300 locuri/bilete (adică începând cu biletul 1501) vor fi reținute pentru abonații care se încadrează la Varianta 2
  • pe urmă intră în discuție abonații de la Varianta 1

Potrivit eurohoops.net, Maccabi Tel-Aviv încasează aproximativ 10 milioane euro pe sezon din vânzare de bilete și abonamente. Asta în condițiile desfășurării unui sezon normal, fără perturbări precum cea provocată de actuala pandemie.

Maccabi Tel-Aviv joacă în Menora Mivtachim Arena (foto), una dintre cele mai ostile săli de baschet din Europa pentru echipele vizitatoare. Capacitatea sălii este de 11.500 locuri, aproape toate meciurile din Euroligă disputându-se aici cu casa închisă. Celebra arenă de baschet este cea mai veche din Euroliga masculină la ora actuală, fiind inaugurată în anii ’60.

La ora actuală, Israel instaurează noi restricții după ce s-a consemnat o creștere substanțială de noi cazuri confirmate cu COVID-19. Până în prezent au fost diagnosticate cu coronavirus peste 25.000 persoane. Un număr de peste 17.000 au fost declarați însănătoșiți. În schimb, 320 de persoane au pierit de pe urma COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *