Lukoil Levski avansează în finala campionatului din Bulgaria

Lukoil Levski Sofia s-a calificat în finala campionatului din Bulgaria. Cel mai titrat club din istoria baschetului masculin în țara vecină a eliminat ultima campioană națională, Balkan Botevgrad cu scorul general de 3-1.

Meciul 4 al seriei s-a desfășurat marți (11.05), la Botevgrad. Lukoil Levski a învins cu scorul de 103-101, după 40 minute de joc. Balkan conducea cu scorul de 46-37 la jumătatea partidei, însă vizitatorii au marcat nu mai puțin de 66 puncte în ultimele 20 minute! În replică, gazdele au marcat 55 puncte.

Danilo Tasic a totalizat 26 puncte, 4 recupeerări și 2 pase decisive în 31 minute de joc. Baschetbalistul ex-iugoslav a jucat în România pentru Dinamo București și BCM U Pitești. De cealaltă parte s-a remarcat Bozhidar Avramov. Fost jucător la CSU Asesoft Ploiești și BCM U Pitești, acesta a totalizat 20 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru Balkan.

În finala campionatului din Bulgaria, Lukoil Levski se duelează cu Rilski Sportist. Echipa din Samokov beneficiază de avantajul terenului propriu, după ce a terminat sezonul regulat pe primul loc. Ultimul act se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Finala demarează pe 19 mai.

Foto: Basketball Club Levski Lukoil (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *