Luis Scola se retrage după ce a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice. El a fost aplaudat de cei prezenți în Saitama Super Arena!

Luis Scola a fost ovaționat de toți cei prezenți la meciul pierdut de Argentina în sferturile de finală ale concursului de baschet de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Legenda baschetului internațional, ajunsă la vârsta de 41 ani, a fost retrasă pe bancă în ultimul minut al partidei disputate în compania Australiei, moment în care participanții la meci (din păcate a lipsit publicul) l-au aplaudat îndelung pe fostul campion olimpic.

Jucătorii celor două echipe, oficialii, reprezentanții presei și susținătorii/însoțitorii celor două protagoniste i-au oferit lui Scola un moment de neuitat, care l-a sensibilizat atât pe el, cât și pe antrenorul Sergio Hernandez, respectiv pe o parte a jucătorilor echipei. Luis a plecat cu mingea și plasa unuia dintre coșuri drept amintire.

La finalul ultimului meci disputat în cadrul Jocurilor Olimpice, Scola a declarat următoarele:

„Am avut privilegiul să mă duelez de-a lungul carierei cu mari baschetbaliști și este o onoare pentru mine să fiu comparat cu Pau și Marc Gasol. Am avut numeroase încleștări pe terenul de baschet, dar totul s-a terminat pentru noi. Este momentul să apară alți jucători. Este momentul pentru noi să facem un pas înapoi, să ne retragem.”

Scola a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice de vară alături de echipa națională a Argentinei. A cucerit medalia de aur la Atena, în 2004, respectiv pe cea de bronz la Beijing patru ani mai târziu. De asemenea, s-a clasat pe locul 4 la Londra, în 2012, fiind sfertfinalist la Rio de Janeiro și Tokyo, în 2016, respectiv 2021.

Alți trei jucători de baschet masculin au evoluat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice. Aceștia sunt: Pau Gasol (Spania), Oscar Schmidt (Brazilia) și Andrew Gaze (Australia).

Palmaresul lui Scola mai cuprinde două medalii de argint la FIBA Basketball World Cup la interval de 17 ani între ele. Are două medalii de aur, patru de argint și trei de bronz la FIBA AmeriCup (echivalentul EuroBasket în America).

Născut pe 30 aprilie 1980, Scola joacă la nivel profesionist de 26 ani! El are zece sezoane în NBA, șapte în Euroligă și două în China.

În toți acești ani, de când Luis aleargă, marchează și recuperează pe teren, jocul de baschet s-a schimbat enorm de mult. Multe dintre elementele de bază s-au schimbat ori s-au ajustat. Baschetul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ceea ce privește tehnica, viteza, cursivitatea, calitatea atletică, iar valoarea individuală a cunoscut un progres uluitor, jucătorii fiind pur și simplu capabili de niște realizări pur și simplu incredibile. Cu trecerea timpului, Scola a devenit un fan favourite pentru eleganța și modalitatea prin care a știut să respecte și să onoreze jocul de baschet. Luis Scola este unul dintre ultimii jucători care au definit perfect această disciplină sportivă.

Foto: FIBA.basketball

Un răspuns la „Luis Scola se retrage după ce a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice. El a fost aplaudat de cei prezenți în Saitama Super Arena!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *