Los Angeles Lakers și Miami Heat au avansat în finalele conferințelor venind din turneul play-in

Los Angeles Lakers și Miami Heat s-au calificat în finala conferințelor din playoff-ul NBA 2023. Ambele echipe au venit din turneul play-in.

În Meciul 6, desfășurat în cursul nopții de vineri, spre sâmbătă, s-au consemnat următoarele rezultate:

  • Miami Heat vs New York Knicks, scor 96-92
  • Los Angeles Lakers vs Golden State Warriors, scor 122-101

Ambele serii s-au încheiat cu 4-2 la general.

Jalen Brunson a avut 41 puncte pentru New York Knicks.

Stephen Curry a contabilizat 32 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive la un meci în care Warriors nu au contat, toți ceilalți jucători de bază având prestații extrem de modeste.

New York Knicks izbutesc chiar și prin acest deznodământ unul dintre cele mai bune sezoane din istoria recentă.

Golden State Warriors erau neînvinși în playoff de la venirea lui Steve Kerr în funcția de antrenor principal. Această echipă a pierdut două din cele șase finale NBA disputate în ultimii opt ani, fără să piardă vreo serie de playoff în fazele premergătoare finalei NBA.

Los Angeles Lakers avansează în finala Conferinței Vest după titlul NBA câștigat în Walt Disney Resort în 2020. Ulterior, californienii au pierdut în primul tur din playoff în 2021, ratând calificarea în playoff-ul din 2022.

Miami Heat se califică în finala Conferinței Est pentru a 2-a oară consecutiv și a 3-a oară în ultimii patru ani. Echipa din Florida a jucat finala NBA în Walt Disney Resort în 2020, fiind eliminată în primul tur al playoff-ului din 2021. Anul trecut a fost învinsă de Boston Celtics cu 4-3 în finala Estului.

Așadar, în finala Conferinței Vest se duelează Denver Nuggets și Los Angeles Lakers. În schimb, finala Estului va opune pe Miami Heat învingătoarei Meciului 7 în seria ce le opune pe Boston Celtics și Philadelphia 76ers. Ar fi a 2-a finală consecutivă în Est între Boston și Miami.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.