Liga profesionistă din China se reia pe 20 iunie

Chinese Basketball Association a anunțat că sezonul competițional 2019/20 va fi reluat la 20 iunie. Competiția a fost suspendată pe 1 februarie anul curent.

Meciurile se vor desfășura în două orașe. Este vorba despre Qingdao și Dongguan. Cele 20 de echipe vor fi repartizate în două grupe de câte zece echipe fiecare. Mai sunt 16 etape rămase din sezonul regulat și se plănuiește disputarea tuturor înainte ca playoff-ul să se desfășoare.

O problemă este legată de revenirea jucătorilor străini. Aceștia au plecat acasă după ultima încercare de reluare a activității competiționale, iar în prezent sunt în vigoare restricții cu privire la zborurile internaționale.

14 jucători străini au rămas în China pe perioada pandemiei. Ei vor putea să joace în ceea ce a mai rămas din sezonul 2019/20. Aceștia sunt următorii: Sonny Weems (Guangdong Tigers), OJ Mayo (Liaoning Flying Leopards), Kyle Fogg și Arnet Moultrie (Beijing Royal Fighters), Jeremy Lin și Ekpe Udoh (Beijing Ducks), Joseph Young și Hamed Haddadi (Nanjing Monkey Kings), Antonio Blakeney (Jiangsu Dragons), Ty Lawson (Fujian Sturgeons), Ray McCallum. Donatas Motijeunas și Jared Cunningham (Shanghai Sharks), respectiv Marcus Georges-Hunt (Guangzhou Long Lions).

Așadar, nouă echipe au cel puțin un jucător străin. De notat că doar doi străini pot fi utilizați de o echipă într-un meci.

China este una dintre țările care au amânat în repetate rânduri reluarea competițiilor sportive. CBA a anunțat că reia activitatea de mai multe ori, însă a renunțat la idee de fiecare dată. Se pare că finalmente acest lucru va fi posibil, dar participarea jucătorilor străini – cei mai spectaculoși și atractivi din CBA – este puțin probabilă.

Aceasta este una dintre puținele ligi importante din baschetul mondial care își reia activitatea cu scopul de a completa sezonul 2019/20. În Europa s-a anunțat reluarea competițiilor în Germania, Spania și Israel cu datele de 6, 17 și 20 iunie. Este de așteptat ca NBA să anunțe reluarea activității cu data de 31 iulie.

China este țara în care se presupune că a izbucnit pandemia de coronavirus. Aceasta este una dintre primele țări care au suspendat majoritatea activităților, incluzând sportul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.