Liga profesionistă de baschet din Grecia dorește să cedeze drepturile TV în schimbul sumei de 8 milioane euro pentru sezonul 2023/24

Liga profesionistă de baschet din Grecia este pe punctul de a semna un nou contract cu privire la cesiunea drepturilor TV. Există o singură companie interesată de acest lucru, ERT – postul public de televiziune din Grecia.

Potrivit informațiilor oferite în presa elenă, liga profesionistă de baschet din Grecia cere o mărire cu 25% a valorii contractului din sezonul precedent. Așadar, ERT ar urma să achite 8 milioane euro pentru a putea să transmită la TV meciurile din campionatul elen în sezonul competițional 2023/24.

În stagiunea 2022/23, valoarea totală a contractului a fost de 6.5 milioane euro. Din această sumă au fost distribuite 5.4 milioane euro către cluburi, diferența fiind păstrată de ligă și federația de specialitate.

Amintim că două echipe, Olympiacos Pireu și Panathinaikos Atena, evoluează în Euroligă. Acestea își negociază separat drepturile TV pentru competiția de top din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.