Leo Meindl ajută Brazilia să învingă în SUA!

Brazilia a învins SUA, la Washington, într-un meci oficial. Sud-americanii au câștigat cu scorul de 94-79, vineri (11.11), în cadrul campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2023.

Leo Meindl, jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca, a avut un aport important la acest succes memorabil. Titularizat în angrenajul echipei antrenată de Gustavo Conti, Meindl a totalizat 8 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții, un capac și o pasă decisivă pentru 14 la eficiență și 11 la +/-. El a jucat 29 minute.

Bruno Caboclo a reușit 24 puncte, 4 recuperări, iar Georginho De Paula a adăugat 18 puncte, 5 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Langston Galloway a reușit 14 puncte pentru Team USA. Similar partidelor din campaniile de calificare, echipa SUA este alcătuită din jucători fie liberi de contract, fie legitimați la echipe din ligi inferioare sau sunt legitimați în competiții de club din zona Americas.

Prin prisma acestui rezultat, Brazilia are 6-3 la general și ocupă locul 3, la egalitate cu ocupanta locului 2 – Mexic, în Grupa F. În schimb, SUA are 7-2, fiind lider. Uruguay și Puerto Rico au 5-4, iar Columbia este la 3-6.

Meindl și Brazilia joacă în fieful Mexicului, în cursul zilei de luni (14.11).

Primele trei clasate se califică la turneul final, iar a 4-a va intra într-un clasament separat cu ocupanta locului 4 din cealaltă grupă a acestei faze pentru a se stabili ultima echipă calificată din zona Americas.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.