Leii București cedează la primul meci în cadrul turneului EYBL U17 de la Napoli

Leii București au pierdut primul meci disputat la turneul EYBL – Central Europe Region, categoria U17 Masculin, de la Napoli (Italia). Formația din capitala României a fost depășită de Zsiros Akademia, scor 48-73.

Maghiarii au început jocul mai bine și s-au instalat la conducere, menținându-se în avantaj pe tot parcursul primei reprize. Avantajul lui Zsiros Akademia a trecut de zece puncte la jumătatea primei secvențe, dar și în debutul reprizei a 2-a. La jumătatea partidei scorul era de 41-32.

Un parțial de 14-2, completat de Codrin Radețchi în minutul 27, i-a adus pe Lei în avantaj pentru prima dată în acest meci, scor 46-45. Reprezentanta Ungariei a reacționat și a încheiat sfertul al 3-lea la conducere, scor 52-46, marcând ultimele șapte puncte ale acestei perioade de joc. Sfertul 4 a fost controlat de către maghiari, aceștia desprinzându-se decisiv pe tabela de marcaj.

Andrei Grigorescu a reușit 12 puncte, Șerban Pușcașu și Codrin Radețchi au adăugat câte 11 puncte, ambii încheind partida în double-double. Primul a bifat 13 recuperări, 4 intercepții și 3 capace, iar cel din urmă a izbutit 11 recuperări și 2 intercepții pentru Leii București. Amintim că formația antrenată de Bogdan Amăriucăi joacă la acest turneu cu mai mulți jucători mai tineri decât limita de vârstă permisă.

Robert Kenedi a replicat cu 21 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive, 2 capace, iar Oliver Mark Simonics a adăugat 19 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive și 4 intercepții pentru Zsiros Akademia.

Programul în continuare al Leilor:

  • Vineri (26.11), ora 16:30, vs Crest Academy
  • Sâmbătă (27.11), ora 12:00, vs USK Praga
  • Duminică (28.11), ora 12:00, vs Ratgeber Academy

Foto: Baschet Club Leii (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *