LeBron James demontează discuțiile referitor la nevoia sa de odihnă

În vârstă de 36 ani, LeBron James continuă să fie motivat și să fie prezent pe parchet la fiecare meci al echipei sale. Aflat la cel de-al 3-lea sezon consecutiv alături de Los Angeles Lakers, „Regele” a fost chestionat despre eventuala odihnă despre care se tot vorbește în NBA, în numele său.

Întrebat despre acest subiect la încheierea meciului pierdut cu Washington Wizards, scor 124-127, după o repriză de prelungiri, LeBron a dorit să clarifice lucrurile:

„Mă odihnesc acum. Stau pe scaun și vorbesc cu voi (n.r. reprezentanții presei). Mă odihnesc în mașină, în drum spre casă. Mă voi odihni când ajung acasă și mă voi odihni mâine, când nu avem programat antrenament sau meci. Întreaga discuție ‘LeBron are nevoie de mai multă odihnă acum sau de-a lungul sezonului regulat’ a devenit un subiect mai aprins decât este în realitate. Eu personal nu am vorbit despre acest lucru. Nu cred în așa ceva.

Desigur, noi toți cei care am jucat în bula din Walt Disney Resort a trebuit să revenim la treabă foarte repede și cu siguranță toți ne doream mai multă odihnă sau mai multă pauză. Dar eu sunt aici să muncesc, să fiu alături de colegii mei și dacă se întâmplă să fiu accidentat sau să nu mă simt bine atunci vom trata acel moment așa cum trebuie. Sunt înconjurat de oameni sinceri, dar în același timp eu sunt sincer cu mine însumi. Dragostea mea pentru jocul de baschet și respectul față de colegi sunt mai importante decât orice, inclusiv decât aceast[ presupusă odihnă despre care se tot vorbește în numele meu fără să vreau.”

Întrebat de ce consideră că este atât de important să fie prezent pe teren meci de meci în loc să-și ia câteva zile libere, LeBron a replicat:

„Nu este ca și cum m-aș forța sau m-aș expune suplimentar. Pur și simplu sunt aici să-mi fac treaba, să-mi duc la executare obligațiile față de echipa mea. Și, evident, mă străduiesc să o fac la cel mai înalt nivel al puterilor mele. Vreau să accentuez faptul că eu nu am cerut să primesc zile libere sau ca în timpul sezonului să fiu învoit de la meciuri. Din păcate subiectul a ajuns să fie discutat de alții în numele meu fără ca eu să cer acest lucru sau să îmi doresc așa ceva. Aud aceste discuții de 5-6-7 ani, dar nu este problema mea. Sunt aici și voi fi aici atât timp când voi putea să fiu.”

În fine, a fost întrebat cum se simte știind că va avea de jucat la All Star Game-ul din 7 martie anul curent, adică nu va beneficia de prea multe zile libere în pauza dintre prima și a 2-a jumătate a sezonului regulat din NBA. James a opinat:

„Cum am spus, voi găsi și în acest caz momente în care să mă odihnesc și să mă refac. Mi-am exprimat deja opinia cu privire la All Star Game-ul din acest an, în contextul actual, dar nu revin asupra subiectului. Părerea mea nu s-a schimbat. Voi avea câteva zile de odihnă înainte de All Star Game, așa că nu este o problemă din punct de vedere al odihnei pentru mine.”

James parcurge al 18-lea sezon consecutiv în NBA și are medii statistice stagionale de 25.8 puncte, 8.2 recuperări și 8.1 pase decisive în 35 minute pe partidă, având 32 apariții (nicio absență). Lakers au 22-10 la general și se situează pe locul al 3-lea, la egalitate cu a 2-a clasată, Clippers, în Conferința Vest din NBA. El nu a lipsit la vreun meci în sezonul 2019/20, când a obținut al 4-lea titlu NBA din carieră și a disputat a 10-a finală (a 9-a în ultimele zece sezoane).

LA Lakers mai au de disputat cinci partide până la pauza de o săptămână din luna martie anul curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *