LeBron James aduce victoria pentru Lakers la prima sa apariție oficială după pauza forțată de pandemie (video)

Los Angeles Lakers au învins concitadina, Clippers, în cel de-al 2-lea meci din ziua de deschidere a NBA ReStart, în Walt Disney Resort. Rezultatul final al partidei transmise în direct la Telekom Sport a fost de 103-101. LeBron James a marcat coșul victoriei!

Partida a demarat favorabil lui Lakers. Anthony Davis a fost de neoprit pe tot parcursul primelor 24 minute de joc efectiv, perioadă în care a contabilizat 20 puncte. LAL conduceau cu 35-23 la capătul primului act.

Sfertul al 2-lea a consemnat revirimentul lui Clippers. În pofida faptului că a avut două greșeli personale din primele minute de joc, lucru ce a condus la retragerea sa pe bancă pentru restul primei secvențe, Kawhi Leonard reușind să înscrie 19 puncte până la pauza mare. Scorul la jumătatea partidei era de 54-52 în favoarea lui Lakers.

Repriza secundă a început favorabil lui Clips. Două coșuri de trei puncte în succesiune semnate Paul George au adus această echipă în avantaj, printr-un parțial de 14-1 în primele cinci minute din sfertul 3. De-a lungul meciului, dar cu precădere în această perioadă de joc s-au consemnat numeroase momente de joc haotic, dovadă că pauza îndelungată și-a pus amprenta asupra jucătorilor. Lakers au revenit în joc cu triplele lui LeBron James și Anthony Davis. La intrarea în sfertul decisiv, scorul era de 77-76 în favoarea celor de la Clippers.

Secvența decisivă a adus la rampă mai mulți shooteri de ambele părți, însă Lakers a beneficiat mai mult de această situație și a preluat conducerea, desprinzându-se la 11 puncte. Acest lucru a fost posibil pe fondul celor șapte coșuri de trei puncte marcate între minutele 34 și 41 de jucătorii lui LAL.

Clippers au strâns la un punct în penultimul minut de joc, dar LeBron James a replicat cu o acțiune pe pătrundere. Paul George a restabilit egalitatea la jumătatea ultimului minut, dar LeBron și-a recuperat propria ratare și a direcționat-o în coș pentru a aduce pe Lakers din nou în avantaj, scor 103-101, cu 12 secunde înainte de final. Mingea a ajuns la Kawhi, dar el nu a găsit vreo soluție și l-a pus în dificultate pe George. Acesta a aruncat în disperare, dar mingea nu a intrat și meciul s-a încheiat cu victoria la limită a lui Lakers. De notat că LeBron s-a apărat impresionant la ambele staruri ale lui Clippers în cadrul ultimei acțiuni a partidei.

Patrick Beverley a jucat pentru Clippers. El este unul dintre cei trei jucători ai acestei echipe care au părăsit bula, fiind necesar să stea în carantină după întoarcere. În schimb, Lou Williams și Montrezl Harrell sunt în continuare carantinați în Walt Disney Resort. De cealaltă parte, Lakers au jucat fără Rajon Rondo, acesta urmând să rateze toate meciurile rămase din sezonul regulat și primul tur al playoff-ului după ce a fost operat.

Anthony Davis a reușit 34 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, Kyle Kuzma a terminat cu 16 puncte, 7 recuperări, LeBron James a adăugat 16 puncte, 11 recuperări și 7 pase decisive, iar Dion Waiters a izbutit 11 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Paul George a reușit 30 puncte, 3 intercepții, Kawhi Leonard a reușit 28 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, iar Patrick Beverley a terminat cu 12 puncte pentru Clippers.

În urma acestui rezultat, Lakers au 50-14 la general și devin prima echipă din Vest cu 50 victorii în sezonul 2019/20. Clippers au 44-21. Așadar, ecartul între primele două clasate în conferință este de 6.5 meciuri. Ambele mai au câte șapte partide de disputat, astfel încât este aproape cert că Lakers vor termina sezonul regulat pe prima poziție în Conferința Vest.

FInalul meciului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.