Laurențiu Dumitrescu continuă alături de Rapid București

Laurențiu Dumitrescu este cel de-al 3-lea jucător anunțat de Rapid București pentru revenirea în Liga Națională de baschet masculin. În vârstă de 20 ani, extremă, acest jucător a ajutat gruparea feroviară să câștige turneul final al Ligii 1 – ediția 2020/21.

În 12 apariții consemnate pe parcursul sezonului precedent, Dumitrescu a avut medii statistice de 3.4 puncte, 1.2 recuperări și 0.9 pase decisive în aproape 15 minute pe partidă. El a avut 55% la două puncte și 2.1 la eficiență.

Dumitrescu a început activitatea baschetbalistică la CS Royal Fun București. Ulterior a jucat pentru BC Laguna București, după care a trecut la BC Slam București. În sezonul 2018/19 a evoluat la juniori pentru Slam și a debutat la seniori în uniforma lui Rapid București, jucând ân a 3-a grupă valorică a Ligii Naționale. De asemenea, a evoluat în Liga 1 pentru alb-vișinii în sezonul 2019/20.

Sezonul 2021/22 va fi cel de-al 4-lea consecutiv pentru Laurențiu alături de Rapid. Aceasta este singura echipă pentru care a evoluat până în prezent la nivel de seniori. Născut în anul 2001, el este eligibil pentru regula u23.

În paralel cu activitatea în baschet, Dumitrescu evoluează la 3×3. Între alele, el a reprezentat România la FIBA 3×3 U18 World Cup în urmă cu doi ani.

Luca Vasile și Alexandru Varga au fost primii doi jucători anunțați de Rapid București pentru sezonul următor. Similar lui Dumitrescu, aceștia au ajutat gruparea din capitală să revină în LNBM după 12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *