La 17 ani, Jeremy Sochan a impresionat în uniforma Poloniei la meciul cu România

Jeremy Sochan a fost unul dintre remarcații partidei dintre Polonia și România, scor 89-81, în ultima rundă din campania de calificare la FIBA EuroBasket 2022. Născut în anul 2003, acesta a bifat prima sa apariție în naționala de seniori a Poloniei.

Titularizat la perimetru, jucătorul înalt de 2.00 metri a bifat 29 minute în confruntarea cu Vulturii. Baschetbalistul în vârstă de 17 ani a totalizat 18 puncte, având 6/10 la aruncările din acțiune și 5/5 la linia de pedeapsă. Sochan a adăugat 3 recuperări, 2 capace și o pasă decisivă, fără minge pierdută pentru 20 la eficiență.

Sochan s-a remarcat prin dezinvoltură la o vârstă atât de fragedă. Desigur, dorința de joc și de afirmare s-au evidențiat la fel de mult. Totodată, Jeremy dispune de calități fizice și atletice ce îl recomandă pentru o carieră îndelungată în această disciplină.

Cine este Jeremy Juliusz Sochan

Sochan s-a născut în Oklahoma City, SUA. El a copilărit în Anglia, fiind practic un produs al școlii de baschet Milton Keynes, dar deține cetățenie poloneză. El a jucat în sezonul 2019/20 pentru La Lumiere, în campionatul liceelor din statul Indiana, SUA. Din cauza pandemiei COVID-19, Jeremy a decis că cea mai bună variantă pentru el este să-și încheie studiile preuniversitare în Europa. Astfel, a fost recrutat de către Orange Academy, din localitatea germană Ulm.

De altfel, Sochan se pregătește cu echipa de seniori ratiopharm Ulm, formație din primele opt în Bundesliga germană. Aici are parte de antrenamente competitive în compania jucătorilor profesioniști, dar și de sfaturile lui Jaka Lakovic, o legendă a baschetului european, actualmente antrenor principal al echipei din Ulm.

Totodată, el joacă în cel de-al 3-lea eșalon al Germaniei, pentru Orange Academy. În 16 apariții consemnate în Pro B, Sochan are medii statistice de 8.9 puncte, 3.5 recuperări, 1.7 pase decisive, 1.2 capace și 1.1 intercepții în 25 minute pe partidă pentru 6.4 la eficiență.

Alături de echipa națională, Sochan a debutat la nivel U16. El are două participări la Campionatul European, în 2018 și 2019, ambele în Divizia B. La ediția din 2019, desfășurată la Podgorica, Polonia a câștigat competiția și a obținut promovarea în Divizia A, iar Jeremy Sochan a fost desemnat MVP al competiției. El a avut medii de 16 puncte, 9.6 recuperări, 3.1 intercepții, 3.0 pase decisive și 1.5 capace pentru 23.3 la eficiență.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *