Khimki Moscova are datorii enorme către proprii sportivi

Khimki Moscova are o datorie cumulată de aproximativ 3 milioane euro către proprii jucători. Acestea vin în completarea problemelor de natură sportivă pe care gruparea rusească le are în actualul sezon competițional.

Informațiile referitor la datorii au fost dezvăluite în presa din Rusia de publicația RIA Novosti. Acesta citează surse de încredere ce susțin că datoria către proprii jucători se ridică la 250 milioane ruble, adică echivalentă a 2.8 milioane euro.

Mai mult, se pare că jucătorii nu au încasat niciun ban în ultimele trei luni. Adică salariile pe lunile decembrie 2020, respectiv ianuarie și februarie anul curent nu au fost achitate de Khimki. Către o parte a sportivilor nu au fost achitate obligațiile salariale nici pe lunile anterioare.

Reamintim că pe parcursul ultimelor luni, Khimki a anunțat pe cale oficială despărțirea de Jonas Jerebko, Greg Monroe și Dairis Bertans. De asemenea, se pare că absențele lui Devin Booker și Stefan Jovic din angrenajul echipei în ultima perioadă se datorează neîncasării drepturilor salariale.

În continuare, RIA Novosti susține că americanii Jordan Mickey și Errick McCollum au opțiuni în contracte ce le permite să rezilieze unilateral contractul cu Khimki dacă se consemnează datorii atât de mari la încasarea drepturilor salariale. Aceștia se antrenează și joacă alături de echipa galben-albastră similar letonului Janis Timma, respectiv rușilor Alexey Shved, Sergey Karasev, Viacheslav Zaytsev și Sergey Monya.

Aseară, Khimki a oprit o serie de 17 înfrângeri în Euroligă cu o victorie istorică asupra lui Real Madrid. Moscoviții au 3-23 la general în Euroliga masculină și 7-8 în Liga VTB.

Date fiind aceste probleme este de așteptat ca Euroleague Basketball să nu mai acorde licență lui Khimki pentru participarea în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *