Kevin Durant urcă în lista celor mai buni marcatori din istoria NBA

Kevin Durant a urcat pe locul al 28-lea în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe puncte marcate în istoria NBA. El a ajutat pe Brooklyn Nets să treacă de Denver Nuggets, scor 122-116.

Nets au revenit pe parcursul reprizei a 2-a, după ce la jumătatea confruntării erau conduși cu scorul de 70-54. Avantajul maxim al echipei din Colorado a fost de 18 puncte, dar Brooklyn a reușit un parțial de 36-20 în sfertul al 3-lea pentru a egala situația pe tabela de marcaj cu 12 minute înainte de final.

Durant a marcat șase din ultimele șapte puncte ale echipei sale în acest meci și a terminat cu 34 puncte, 13 pase decisive și 9 recuperări, dar a avut și șapte posesii pierdute. KD a terminat meciul cu 12/18 la aruncările din acțiune, având patru reușite din spatele semicercului.

În urma acestei partide, Durant are 23.179 puncte marcate în NBA. Pe parcursul confruntării cu Denver, Kevin a escaladat trei poziții în ierarhia tuturor timpurilor. El i-a întrecut, în ordine, pe Elgin Baylor, Dwyane Wade și Adrian Dantley.

Durant are 857 meciuri jucate în NBA și are o medie de 27.04 puncte marcate pe meci cu care se situează pe locul al 4-lea all time, la egalitate cu LeBron James. Cei doi sunt devansați de Elgin Baylor, Wilt Chamberlain și Michael Jordan. Cel din urmă are cea mai mare medie de puncte pe meci în istoria ligii, 30.12.

Revenind la Durant, acesta a ratat în întregime sezonul 2019/20 din cauza rupturii de tendon achilean. El a jucat la nivel profesionist pentru Seattle SuperSonics/Oklahoma City Thunder și Golden State Warriors, iar acum este legitimat la Brooklyn Nets. KD are două titluri NBA și patru finale disputate și este considerat unul dintre cei mai retudabili jucători ofensivi din istoria baschetului, având un arsenal impresionant.

În sezonul 2020/21, Durant a bifat opt apariții până la această oră și arată foarte bine în pofida faptului că revine după cea mai dificilă accidentare din baschetul profesionist. El are medii stationale de 29.9 puncte, 7.8 recuperări, 5.8 pase decisive, 0.9 intercepții și 0.8 capace în 34.8 minute pe partidă. Kevin are 54% la aruncările din acțiune cu 45% la trei puncte, respectiv 87% la linia de pedeapsă.

Foto&video: www.nba.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *