Keith Langford strălucește la prima victorie a lui AEK Atena în noua ediție BCL

Keith Langford a marcat trei coșuri de trei puncte în ultimele minute ale partidei pe care AEK Atena a câștigat-o în compania lui Hapoel Holon, scor 100-96. Partida contează pentru etapa a 2-a în Basketball Champions League – ediția 2020/21.

Langford a înscris o triplă cu 25 secunde rămase pe timpul de joc prin intermediul căreia a desprins pe AEK la 98-94. El a avut zece puncte în ultimele trei minute din timpul regulamentar. Jucătorul american a încheiat cu 30 puncte, având 12/18 la aruncările din acțiune și 3/6 la linia de pedeapsă. A adăugat 3 recuperări, 3 pase decisive în 28 minute de joc pentru 24 la eficiență.

Yanick Moreira a contribuit cu 18 puncte, 10 recuperări (5 ofensive), iar Nikos Gkikas a terminat cu 15 puncte, 9 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, CJ Harris a reușit 27 puncte, alți patru jucători ai israelienilor având peste zece puncte marcate în acest meci.

Acesta a fost primul meci pentru ambele echipe în actuala campanie BCL. Chiar dacă meciul contează pentru etapa a 2-a, jocurile rundei inaugurale din Grupa C au fost amânate din motive de COVID-19. Reamintim că AEK Atena a pierdut finala turneului pe care l-a găzduit în urmă cu exact o lună, contând pentru ediția 2019/20 a competiției.

Celălalt meci al etapei a consemnat victoria lui Tsmoki Minsk asupra francezilor de la Cholet Basket. Rezultatul final a fost de 82-75 la capătul unei partide controlate de ex-sovietici. Aceștia au condus chiar și la o diferență de 18 lungimi, având inițiativa pe tabela de marcaj timp de aproape 38 minute de joc efectiv.

Maksim Salash a totalizat 20 puncte, 7 recuperări, Kris Clyburn a adăugat 19 puncte, iar Rob Lowery a terminat cu 18 puncte, 10 pase decisive pentru bieloruși. În replică, Gregor Hrovat a reușit 18 puncte, iar Gerry Blakes a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții pentru reprezentanta Hegaxonului.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *