Karel Guzman a avut o prestație impresionantă, însă Cuba cedează în duelul cu Team USA

Statele Unite ale Americii au învins Cuba în primul joc din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2023, în Zona Americas. Meciul a avut loc la Chihuahua City, în Mexic. Rezultatul final al partidei desfășurate duminică (28.11), contând pentru Grupa D, a fost de 95-90.

Cuba a început extraordinar, marcând 37 puncte în primul sfert. Americanii au replicat și au venit la conducere, scorul după 20 minute de joc fiind de 60-53. Reacția Cubei s-a consemnat în sfertul al 3-lea, act încheiat cu scorul de 77-73 în favoarea acestei echipe.

Isaiah Thomas (foto) a adus lui Team USA avantajul pe tabela de baschet, scor 81-80 în minutul 34 al partidei. De aici s-au mai consemnat două egalități, însă americanii s-au desprins în câștigători.

Principalul realizator al învingătorilor a fost Isaiah Thomas, autor a 21 puncte. BJ Johnson a adăugat 16 puncte, iar Brian Bowen a reușit 16 puncte, 9 recuperări pentru învingători. Will Davis, fost jucător la Steaua București, a reușit 4 puncte, 4 recuperări în 12 minute de joc.

În replică, Jasiel Rivero a fost impresionant. Fostul coleg al lui Emanuel Cățe la Murcia, actualmente legitimat la Valencia, a totalizat 34 puncte și 9 recuperări.

Karel Guzman, extrema lui U-BT Cluj-Napoca, a avut o prestație solidăl. El a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții în 34 minute de joc. A terminat cu 53% la aruncările din acțiune și a terminat cu 20 la eficiență.

Team USA are 1-0 la general, iar Cuba este la 0-1. Din Grupa D mai fac parte Mexic și Puerto Rico.

Foto&video: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.