Jucătorii greci de la Olympiacos Pireu protestează asupra menținerii lui Rick Pitino la cârma echipei naționale după revenirea acestuia la Panathinaikos Atena

Cu toate că nu se mai întâlnesc în campionatul Greciei, rivalitatea dintre Panathinaikos Atena și Olympiacos Pireu confirmă încă o dată că nu are absolut nicio legătură cu sportul sau cu normalitatea. Cel mai recent scandal a izbucnit la o zi după revenirea lui Rick Pitino la cârma verzilor.

Jucătorii greci de la Olympiacos Pireu au anunțat că nu intenționează să răspundă convocării la echipa națională, incluzând neparticiparea la turneul preolimpic și eventual la Jocurile Olimpice, dacă Pitino va rămâne antrenor al echipei naționale a Greciei.

Este vorba despre trei jucători. Aceștia sunt Giorgos Printezis, Kostas Papanikolau și Antonis Koniaris. Ei au trimis o scrisoare comună către conducerea federației elene de specialitate. Aceștia invocă „starea toxică” existentă în baschetul din Grecia, fără a preciza negru pe alb că vor refuza convocarea la echipa națională. Cu toate acestea este limpede că lucrurile sunt foarte delicate..

În vârstă de 67 ani, Pitino a acceptat funcția de antrenor al echipei naționale a Greciei pe care o va ghida la turneul preolimpic din luna iunie 2020 înainte să accepte propunerea lui Panathinaikos de a se întoarce la cârma acestei echipe. Fără îndoială, numele lui Rick Pitino este unul colosal și ar trebui să reprezinte o onoare pentru majoritatea jucătorilor europeni să evolueze sub comanda sa, însă în Grecia totul este mai complicat.

Problema pare să fie delicată în condițiile în care conducerea federației elene a primit informații cu privire la faptul că Pitino nu intenționează să revină la cârma unei echipe de club din baschetul european și cu atât mai puțin la Panathinaikos. Cu toate acestea, președintele federației elene, Giorgos Vasilakopoulos a confirmat că Pitino va rămâne antrenorul echipei naționale a Greciei chiar și după revenirea sa în baschetul de club.

Starea de incertitudine este amplificată de faptul că cel mai recent caz a fost al lui Panagiotis Giannakis. Legendă a lui Aris Salonic, dar trecut și pe la Panathinaikos Atena ca jucător, Giannakis a demisionat de la cârma echipei naționale a Greciei, pe care a ghidat-o din postură de antrenor principal spre un titlu european și un argint mondial, după ce a acceptat să preia funcția de antrenor principal al echipei Olympiacos Pireu.

Rămâne de văzut cum se va soluționa această nouă poveste din baschetul elen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.