Jrue Holiday se alătură lui Boston Celtics

La câteva zile după ce Milwaukee Bucks l-au utilizat drept monedă de schimb pentru a-l aconta pe Damian Lillard, Jrue Holiday se întoarce în Conferința Est din NBA la o altă echipă cu pretenții la câștigarea trofeului Larry O’Brien. Fundașul american este noul component al lui Boston Celtics.

Potrivit unui material prezentat de către Adrian Wojnarowski de la ESPN, Boston îi trimite pe Robert Williams III și Malcolm Brogdon, alături de două opțiuni în NBA Draft în schimbul lui Holiday.

Holiday intră în ultimul an din actualul contract, dar Boston își dorește un parteneriat pe termen lung. Astfel, Jrue ar urma să semneze un nou angajament cu verzii în vara anului următor. De altfel, prin această mutare, Celtics găsesc înlocuitorul perfect pentru Marcus Smart, jucător la care au renunțat pentru a-l aduce pe Kristaps Porzingis la începutul acestei veri.

În vârstă de 33 ani, jucător de poziția 1, acesta este unul dintre cei mai redutabili și combativi conducători de joc din NBA la ora actuală. El strălucește în faza de apărare și este un jucător dispus să paseze, iar la Celtics va avea cu cine să colaboreze în acest sens.

Holiday are deja 14 sezone în liga nord-americană. A debutat în 2009, alături de Philadelphia. În 2013 a trecut la New Orleans, pentru ca în 2020 să ajungă la Milwaukee. Alături de această grupare a câștigat primul și deocamdată singurul său titlu NBA, în 2021.

Jrue Holiday are 976 meciuri jucate în NBA cu medii statistice pe carieră de 16.4 puncte, 6.5 pase decisive, 4.1 recuperări și 1.5 intercepții pe partidă. Pe lângă titlul NBA, cest jucător este și campion olimpic la Tokyo, alături de Team USA.

Alături de Jaylen Brown, Jayson Tatum, Kristaps Porzingis, Al Horford, respectiv Derrick White, Jrue Holiday va fi piesă de bază în rotația lui Boston Celtics într-o nouă încercare a acestei echipe de a obține un nou titlu NBA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.