JR Smith va fi din nou coleg de echipă cu LeBron James

JR Smith a ajuns la un acord cu Los Angeles Lakers. Experimentatul jucător va semna cu californienii și este de așteptat să participe la turneul din Walt Disney Resort.

Smith îl va înlocui în lotul echipei antrenate de Frank Vogel pe Avery Bradley. Acesta a anunțat că nu va fi prezent la turneul din Florida, datorită faptului că unul dintre copiii săi este expus la probleme respiratorii.

Extrem de rutinat, JR Smith a fost coleg cu LeBron James în perioada în care cei doi au jucat finala NBA de patru ori consecutiv în uniforma lui Cleveland Cavaliers. Ei au câștigat titlul NBA în 2016.

Un moment devenit celebru pe internet este decizia lui JR Smith de a nu arunca la coș, la scor egal, în ultimele secunde ale Meciului 1 din finala NBA 2018. Smith a amplificat situația la conferința de presă de după meci, atunci când a spus că el a crezut că echipa sa este în avantaj pe tabela de marcaj.

Cleveland au pierdut acel meci după o repriză de prelungiri, în pofida uneia dintre cele mai impresionante prestații din cariera lui LeBron James (51 puncte, 8 pase decisive) și au cedat cu 4-0 la general în finala NBA 2018, pe mâna lui Golden State Warriors.

În pofida acelui indicent, se pare că LeBron continuă să creadă în JR Smith. Altfel este prea puțin probabil că Lakers ar fi decis să-l legitimeze pe acesta. Este însă un colac de salvare pentru JR Smith, a cărui carieră părea să se încheie. El a jucat doar câteva partide în sezonul 2018/19, iar în sezonul 2019/20 nu a avut angajament.

JR Smith va împărți minutele cu Alex Caruso, Kentavious Caldwell-Pope și Rajon Rondo. Aceștia nu sunt neapărat jucători de profile asemănătoare, însă lângă LeBron James este limpede că oricare va fi pe teren, rolul va fi același, adică de jucător care va trebui să ajute echipa fără minge, prin blocaje, deplasare și capacitatea de a citi jocul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *