Josip Bilinovac este noul shooter al echipei Rapid București

Josip Bilinovac este noul jucător al lui Rapid București. Înalt de 1.91 metri, în vârstă de 32 ani, acesta este jucător de poziția 2 și se află la primul angajament în România.

Posesor al cetățeniei croate, dar originar din Bosnia-Herțegovina, Bilinovac sosește la Rapid de la Široki, formație angrenată în Liga Adriatică 2 și în campionatul bosniac. De altfel, el a debutat pentru această grupare, în urmă cu 14 ani.

În 15 apariții la nivelul ABA Liga 2, Bilinovac a avut medii statistice de 13.7 puncte, 3.3 recuperări, 3.3 pase decisive și 1.0 intercepții în aproximativ 31 minute pe meci. A avut 55% la aruncările de două puncte, 46% la trei puncte și 83% la linia de pedeapsă pentru 13.0 la eficiență. Siroki a ocupat locul 4 în sezonul regulat și s-a oprit în semifinalele competiției, fiind învinsă de MZT Skopje.

El a înregistrat 31 apariții în primul eșalon al Bosniei-Herțegovina, unde a contribuit cu 10.9 puncte, 4.7 pase decisive, 3.3 recuperări și 2.1 intercepții în 29 minute pe meci. El a avut 67% la aruncările de două puncte, 36% la semicerc și 83% la linia de pedeapsă pentru 15.2 la eficiență. Aici, Siroki s-a clasat pe locul al 2-lea, fiind devansată de Igokea.

Bilinovac este un jucător ce utilizează cu regularitate aruncarea de trei puncte, fiind un shooter. De altfel, acest jucător a demonstrat o precizie foarte bună la acest procedeu și se anunță un jucător redutabil din spatele semicercului. Totodată, acest jucător are posibilitatea să creeze pentru colegi și are o prezență relevantă în defensivă.

De-a lungul carierei, Bilinovac a mai jucat pentru Trefl Sopot (Polonia), Jolly Sibenik și Cibona Zagreb (Croația), respectiv UJAP Quimper (Franța).

Palmaresul lui Josip cuprinde patru titluri de campion al Bosniei și unul al Croației, respectiv trei cupe ale Bosniei.

Acesta este al 2-lea jucător străin recrutat de Rapid București pentru sezonul 2022/23. Primul a fost pivotul muntenegrean Filip Barovic. La capitolul sosiri, feroviarii au oficializat numirea lui Tudor Costescu pe post de antrenor principal, respectiv legitimările jucătorilor Alex Olah (Timișoara), Marcu Badiu (Voluntari), Tudor Gîrbea (Steaua), Matei Dorneanu (Știința), David Oprea (Știința) și Mihnea Andrei (Știința).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.