Josh Cunningham este noul jucător al FC Argeș Pitești

Josh Cunningham este noul jucător al echipei FC Argeș Pitești. Originar din Chicago (SUA), în vârstă de 26 ani, acesta măsoară 2.03 metri și este extremă.

Noul jucător al alb-violeților evoluează la pozițiile 3-4. El sosește de la Borac Nektar Banja Luka, formație alături de care a jucat în Liga Adriatică 2 și liga bosniacă. În sezonul 2021/22 a bifat 45 apariții în aceste competiții având medii de 10.3 puncte, 5.6 recuperări, 0.9 intercepții și 0.7 pase decisive în 21 minute pe meci cu 73% la aruncările de două puncte și un indice de 12.4 la eficiență. Borac a pătruns în semifinalele Ligii Adriatice 2.

În campionatul bosniac, Josh a bifat 30 apariții și a contribuit cu 8.6 puncte, 5.3 recuperări și 0.7 intercepții în 19.9 minute pentru 9.9 la eficiență.

Pe parcursul verii a jucat pentru Red Scare în The Basketball Tournament. Aici, Cunningham a ajuns până în semifinalele competiției a cărui premiu, în valoare de un milion dolari, este revendicat de echipa câștigătoare. El a avut medii de 4.4 puncte, 6.0 recuperări și 0.8 pase decisive în 21.6 minute pe meci pentru 7.0 la eficiență.

Absolvent al universității Dayton, în 2019, Josh Cunningham a jucat pentru ZZ Leiden (Olanda), Westchester Knicks (G-League) și Southland Sharks (Noua Zeelandă).

Cunningham este al 5-lea jucător străin din lotul lui FC Argeș Pitești. Noul antrenor principal Milan Mitrovic i-a recrutat pe Trey Freeman, Andreja Milutinovic și Dragan Zekovic. De asemenea, a prelungit contractul lui Nikola Jevtovic. Lotul îi mai cuprinde pe Mihai Măciucă, Radu Voinescu, Lucian Chirof, Mihai Gavrilă, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, respectiv juniorii Valentin Dănescu și Flavius Ioniță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.