Jonathan Person: „De ce nu am putea fi noi surpriza Cupei României?”

Originar din Suedia, Jonathan Person este unul dintre fundașii din rotația de bază a lui SCM U Craiova, echipă ce a avut un parcurs impecabil în faza de calificare a Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. În vârstă de 28 ani, înalt de 1.91 metri, acesta evoluează la pozițiile 1-2.

Person a prefațat participarea la turneul final al Cupei României în felul următor:

„Mergem la turneul final de Cupa României concentrându-ne asupra fiecărui joc. Am învins Steaua de două ori în această ediție competițională, lucru ce ne oferă încredere, dar cert este faptul că nu îi vom subestima. Cred că am jucat bine în turul campionatului, dar victoriilie au venit în urma unui efort colectiv, jocul de echipă fiind cheia succesului. Dacă vom continua să arătăm acest lucru, plimbând mingea pe teren și practicând o apărare bună, cred că vom avea șanse mari de a câștiga. Am avut două meciuri în care nu am procedat astfel, nu am arătat ca o echipă, iar aici mă refer la cele cu Focșani și Constanța, când am învins greu. Trebuie să rămânem uniți și concentrați de fiecare dată.”

Fundașul suedez a vorbit despre pauza consemnată de la ultimele meciuri destinate echipelor de club:

„Pauza competițională ne-a oferit șansa de a ne antrena bine. Am avut câteva zile de pauză, Dragoș Diculescu, Goran Filipovic și antrenorul fiind plecați la loturile naționale, dar am revenit în sală și ne-am pregătit. Nu am putut juca 5 vs 5 cât timp nu am fost cu toții aici.

Vom pleca la Cluj cu un feeling bun. Dacă ne vom menține concentrarea asupra primului meci, cu Steaua, iar apoi vom avea o evoluție bună în semifinală, cu Pitești sau Voluntari, de ce nu am putea fi noi surpriza Cupei României?”

Person a avut medii de 9.0 puncte, 3.5 recuperări, 2.5 pase decisive și 1.0 intercepții în 29 minute pe meci pentru 10.0 la eficiență în cadrul turneului de calificare de cupă, desfășurat în luna noiembrie 2020, la Oradea. SCM U Craiova este a 3-a echipă românească din cariera acestui jucător după BC Mureș și BCM U Pitești.

Un răspuns la „Jonathan Person: „De ce nu am putea fi noi surpriza Cupei României?””

  1. Tinand cont de regula cu 2 romani tot timpul pe teren, cred ca Pitesti e mare favorita la o finala. Pe partea cealalata de tablou Oradea ar avea un avantaj teoretic, datorita lui Watson. Sa vedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *