John Wall se desparte de Houston Rockets. El ar putea semna cu LA Clippers!

John Wall a ajuns la un acord cu Houston Rockets în ceea ce privește separarea drumurilor. El a devenit agent liber și poate să negocieze cu orice echipă dorește.

Wall ar fi trebuit să încaseze 47.4 milioane dolari în sezonul 2022/23, după ce a optat să rămână în contractul care îl lega de texani. Conducerea lui Houston i-a oferit 40.9 milioane dolari pentru a rezilia contractul, lucru acceptat de jucător.

Un aspect important de ambele părți în acest acord a fost legat de timp. Ambele părți au dorit să finalizeze acordul de reziliere înaintea începerii perioadei free agency.

În vârstă de 31 ani, înalt de 1.91 metri, jucător de poziția 1, John Wall nu a jucat deloc în sezonul 2021/22. El a încasat 44.3 milioane dolari, însă Rockets au optat să îi crediteze pe tinerii Kevin Porter Jr și Jalen Green. Anterior, adică în sezonul 2020/21, Wall a avut medii de 20.6 puncte și 6.9 pase decisive în 40 apariții pentru Houston.

Wall a suferit o ruptură de tendon achilian în cursul sezonului 2018/19, pe care l-a ratat în a 2-a jumătate, precum și sezonul 2019/20 l-a ratat în întregime. Așadar, în ultimii trei ani și jumătate, acest jucător a evoluat doar în 40 de meciuri oficiale.

Fiind liber de contract, Wall ar putea să fie atractiv pentru mai multe echipe. Presa americană susține însă că, aproape cert, Wall va semna cu Los Angeles Clippers. Californienii așteaptă revenirea lui Kawhi Leonard, după ce a lipsit pe tot parcursul sezonului 2021/22. Clipps îl au în echipă și pe Paul George.

Va fi interesant de urmărit, dacă Wall va ajunge la Clippers, iar dacă toți trei sunt sănătoși cum se vor înțelege în condițiile în care Wall, George și Leonard sunt jucători de perimetru ce au nevoie de minge.

Provenit de la universitatea Kentucky, John Wall a fost ales cu prima opțiune în NBA Draft 2010, de Washington Wizards. Aici a jucat nouă sezoane, după care a trecut la Houston Rockets. În total, Wall are 650 meciuri jucate în NBA cu medii pe carieră de 19.1 puncte, 9.1 pase decisive, 4.3 recuperări și 1.7 intercepții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.