Japonia se califică în semifinalele competiției de baschet feminin la Jocurile Olimpice pe care le găzduiește

Japonia s-a calificat în semifinalele competiției de baschet feminin la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Formația gazdă a învins Belgia. Rezultatul final a fost de 86-85.

Saki Hayashi a transformat o aruncare de trei puncte cu mai puțin de 16 secunde rămase de disputat, reușită care s-a dovedit a fi decisivă. Ulterior, Belgia a avut o ultima aruncare, irosită de Kim Mestdagh, chiar pe sirena ce a anunțat încheierea partidei.

S-au consemnat 13 schimbări la conducere și 7 situații de egalitate. Belgia a revenit de la un deficit de 13 puncte, în timp ce a irosit un avantaj maxim de 12 lungimi.

Japonia a totalizat 14 coșuri de trei puncte, capitol la care a avut 42%. Belgia a pierdut acest meci în condițiile în care a avut procentaj mai bun la aruncări și a cules mai multe recuperări. De asemenea, a terminat partida cu 29 pase decisive.

Yuki Miyazawa a totalizat 21 puncte, Maki Takada a adăugat 19 puncte, iar Rui Machida a terminat cu 10 puncte și 10 pase decisive pentru Japonia. În replică, Emma Meesseman a avut 25 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții și 3 capace, iar Kim Mestdagh a adăugat 24 puncte, 7 reucperări, 5 pase decisive pentru Belgia.

Japonia se califică pentru prima dată în semifinalele competiției de baschet feminin de la Jocurile Olimpice. În schimb, Belgia se oprește în sferturile de finală la prima apariție.

În penultimul act, formația gazdă se duelează cu învingătoarea dintre Spania și Franța.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *