Jan Vesely va juca pentru echipa națională a Cehiei la turneul preolimpic din Canada

Cehia va conta pe tandemul Tomas Satoransky – Jan Vesely la turneul preolimpic din Canada. Antrenorul Ronen Ginzburg va miza pe cele două staruri ale baschetului din Cehia în încercarea de a obține calificarea pentru Tokyo.

Vesely nu a mai jucat de șase ani pentru echipa națională a Cehiei. El a evoluat ultima dată la EuroBasket 2015. În schimb, Satoransky a participat la toate turneele finale alături de naționala cehă în ultimii ani, incluzând prezența la Cluj-Napoca, cu ocazia EuroBasket 2017.

Efectivul de 12 jucător îi mai cuprinde pe naturalizatul Blake Schilb, precum și pe pivotul Ondrej Balvin. Ceilalți jucători al Cehiei sunt Patrik Auda, Jaromir Bohacik, Lukas Palyza, Martin Peterka, Patrick Samoura, Ondrej Sehnal, Jakub Sirina, respectiv Tomas Vyoral.

În Grupa B a turneului de la Victoria, Republica Cehă se duelează cu Uruguay și Turcia. În cealaltă grupă sunt angrenate Grecia, Canada și China. Câștigătoarea acestui turneu se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La precedentul eveniment de anvergură, lipsită de Vesely, Republica Cehă s-a clasat pe locul 6. Este vorba despre FIBA Basketball World Cup 2019, eveniment găzduit în China.

Reamintim că Turcia se va prezenta la turneul de la Victoria fără naturalizat, iar Grecia este lipsită de o serie de jucători importanți.

Foto: cz.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *