James Harden își pune amprenta de la prima apariție oficială în Walt Disney Resort

James Harden a strălucit la primul meci oficial în bula NBA din Florida. A reușit cel de-al 20-lea meci cu cel puțin 40 puncte marcate în sezonul competițional 2019/20 și -ia ajutat pe Houston Rockets să învinge Dallas Mavericks. Rezultatul final a fost ded 153-149, după o repriză de prelungiri.

A fost un meci cu numeroase realizări la ambele panouri. Scorul la prima pauză a fost de 42-42, Harden având 23 puncte marcate în acel moment, după care Dallas a preluat inițiativa și a condus până în ultimele secunde din sfertul decisiv. Harden a ratat o liberă, dar Robert Covington a fost prezent la recuperare ofensivă și a trimis partida în prelungiri. Luka Doncic a fost imprecis la ultima aruncare din sfertul 4 și astfel partida a intrat în repriza suplimentară, scorul fiind de 139-139.

Mavericks au marcat primele patru puncte din repriza suplimentară, după care Rockets au înscris opt puncte în succesiune. Kristaps Porzingis a replicat cu un coș și fault, dar Robert Covington a înscris de pe semicerc după opt ratări prin acest procedeu pentru a menține pe Houston la două posesii în plus pe tabela de marcaj. Dallas nu a mai putut reveni și partida s-a terminat cu un ecart de patru lungimi.

În 43 minute de joc, James Harden a totalizat 49 puncte, dar trebuie subliniat că a avut 11/11 la aruncările de două puncte, alături de 3.9 de la distanță și 18/21 la linia de pedeapsă. El a adăugat 9 recuperări, 8 pase decisive, 3 intercepții și 3 capace.

Russell Westbrook a adăugat 31 puncte, 11 recuperări, 8 pase decisive alături de numeroase intervenții importante în defensivă și de un joc impresionant pe tranziție ofensivă. Alți cinci jucători de la Houston au marcat cel puțin zece puncte.

De cealaltă parte, Kristaps Porzingis a reușit 39 puncte, 16 recuperări, Luka Doncic a adăugat un triple-double cu 28 puncte, 13 recuperări și 10 pase decisive, iar Tim Hardaway a izbutit 24 puncte, 5 recuperări pentru Dallas.

După acest meci, Houston are 40-24, iar Dallas este la 40-27. Așadar, Rockets se desprind ușor. Mai mult, echipa lui Mike D’Antoni a urcat pe locul 5 în Conferința Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.