Jakub Garbacz a semnat în Germania

Jakub Garbacz, cel mai important jucător polonez din lotul campioanei în exercițiu a acestei țări – BMSlam Stal Ostrow, a semnat un contract cu Mitteldeutscher BC din Germania.

Garbacz evoluează la poziția 3, măsoară 1.97 metri și are 27 ani. El a avut medii statistice de 16.4 puncte și 3.0 recuperări pe meci în PLK pe parcursul sezonului 2020/21. Principala ca calitate este aruncarea de trei puncte, fiind un jucător extrem de periculos de la mare distanță, aruncând fără niciun fel de ezitare ori de câte ori i se ivește oportunitatea.

De notat că Garbacz a fost cel mai bun jucător al lui Ostrow în finala FIBA Europe Cup, pierdută cu Ironi Ness Ziona, scor 74-82, în aprilie, la Tel-Aviv. El a totalizat 19 puncte în 29 minute de joc, având șase reușite de trei puncte. De asemenea, a totalizat 11 puncte, 4 recuperări în semifinala câștigate cu CSM CSU Oradea. În cupele europene a contribuit cu 13.9 puncte și 2.4 recuperări pe partidă.

Prestațiile din sezonul 2020/21 i-au adus atât un angajament în primul eșalon al Germaniei, cât și convocarea la echipa națională a Poloniei. El a fost inclus în efectivul lui Mike Taylor pentru turneul preolimpic după ce s-a luat decizia ca Adam Waczynski să nu fie păstrat în lot ca urmare a unui conflict cu căpitanul echipei naționale a Poloniei, Mateusz Ponitka.

În ultimul joc de verificare susținut de Polonia, scor 65-68, în compania Braziliei, Garbacz a fost cel mai bun jucător al partidei. El a totalizat 21 puncte.

MBC a ocupat locul 15 în sezonul 2020/21 în Bundesliga germană.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *