Italia – Sezonul 2020/21 începe fără public, respectiv cu testarea jucătorilor/antrenorilor la distanță de patru zile

Lega Basket Serie A este prima competiție care a oferit detalii cu privire la modul în care se va desfășura activitatea în sezonul 2020/21. Cel puțin în prima jumătate, dar situația ar putea fi prelungită în funcție de evoluția pandemiei COVID-19.

Puternic afectate de anularea sezonului precedent, echipele din primul eșalon baschetbalistic al Italiei au fost lovite de protocoalele pe care trebuie să le implementeze și respecte pentru a avea compertiție la startul noului sezon, notează Gazzetta dello Sport.

Iată principalele aspecte legate de campionatul Italiei, potrivit informațiilor oferite de Umberto Gandini, președintele Lega Basket Serie A:

  • Meciurile se vor disputa fără public.
  • Cel mult 125 persoane pot fi prezente în arene la meciuri, incluzând aici următoarele categorii: jucători, antrenori, medici, arbitri, jurnaliști.
  • jucătorii, antrenorii și arbitrii vor fi testați pentru COVID-19 la distanță de patru zile.

Gandini a precizat că protocoalele sunt similare cu cele implementate de Serie A – campionatul profesionist de fotbal din Italia. El a adăugat că din informațiile pe care le deține acestea trebuie implementate și în eșaloanele inferioare și chiar la nivel juvenil.

Potrivit sursei citate, costurile de testare se ridică la aproximativ 10.000 euro/lună. Rezultă un cost de aproximativ 100.000 euro pe sezon dacă situația nu se îmbunătățește. Sumele sunt aproximative, astfel încât este foarte posibil ca suma totală să crească.

Așadar, fără încasări din vânzare de bilete și alte modalități de atragere de bani prin intermediul organizării meciurilor cu public, aceste cheltuieli s-ar putea dovedi imposibil se suportat pentru o parte a echipelor din campionatul italian. Gandini a precizat că există speranțe ca lucrurile să se schimbe din partea a 2-a a sezonului 2020/21, dar nu există niciun fel de garanții în acest sens.

Sezonul 2020/21 în Italia este programat să demareze la sfârșitul lunii august cu SuperCupa. Campionatul va demara la sfârșitul lunii septembrie. Este încă neclar dacă vor fi 18 echipe la startul acestor competiții, așa cum s-a stabilit în cadrul board-ului Lega Basket Serie A.

Cele prezentate de italieni urmează a fi aplicate, foarte probabil în toate țările, inclusiv România. Aceste costuri ar urma să afecteze foarte puternic anumite echipe și probabil toate vor resimți acest lucru în formarea/completarea efectivelor de jucători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *