Israel învinge Polonia și se califică la EuroBasket 2022

Israel și Polonia au oferit o confruntare atractivă în primul meci al rundei a 4-a din Grupa A, la Valencia, în campania de calificare la Campionatul European de baschet masculin – ediția 2022. Meciul, transmis în direct pe livebasketball.tv, s-a încheiat cu scorul de 78-72, în favoarea Israelului.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, Polonia încheind secvența inaugurală cu un avantaj de o posesie. A urmat un sfert al 2-lea favorabil israelienilor, aceștia trecând în control pe tabela de marcaj, scor 41-32, după 20 minute de joc.

Secvența a 3-a a fost mai echilibrată, Elevii lui Mike Taylor au redus din deficit și s-au apropiat la două posesii pe tabela de marcaj, însă Tamir Blatt a fost inspirat pe finalul acestei perioade de joc pentru a instrumenta un parțial de 8-2 cu care Israel s-a desprins la zece puncte cu zece minute înainte de final.

Polonia a deschis mai bine sfertul al 4-lea, marcând de trei ori din spatele semicercului în primele două minute pentru a se apropia la 65-61, moment în care Oded Kattache a solicitat timp de odihnă. Israel a reușit în cele din urmă să oprească perioada negativă pe faza ofensivă și s-a desprins la nouă lungimi. Polonia nu a renunțat la luptă și s-a apropiat la o singură posesie cu două minute rămase de jucat, respectiv la un singur punct la intrarea în ultimul minut de joc. Replica a venit de la Guy Pnini, autor al unei triple cu care a readus Israelul în control pe tabela de marcaj.

Jake Cohen a totalizat 14 puncte, Gal Mekel a adăugat 12 puncte, iar Guy Pnini a terminat cu 10 puncte pentru Israel.

Mateusz Ponitka a jucat în această partidă după ce a absentat la confruntarea cu România. Jucătorul de la Zenit St. Petersburg, a fost cel mai bun marcator al întâlnirii. El a totalizat 23 puncte, 4 recuperări, iar Michal Sokolowski (foto 2) a terminat cu 15 puncte pentru Polonia.

Ambele echipe au avut absențe importante în această confruntare și în bula din Valencia, dar este posibil să conteze pe aceștia la turneul final programat în vara anului 2022.

Israel are 4-0 la general și este calificată la turneul final. Polonia are 2-2 și mai are nevoie de un rezultat favorabil pentru a-și asigura prezența la EuroBasket 2022.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *