Ironi Ness Ziona câștigă primul meci disputat din postură de deținătoare a FIBA Europe Cup

Ironi Ness Ziona, deținătoarea FIBA Europe Cup, a câștigat primul meci în stagiunea 2021/22 a amintitei competiții. Israelienii au învins Parnu Sadam, chiar pe terenul acestei echipe, în Estonia. Rezultatul final a fost de 86-82.

Ness Ziona s-a desprins la 45-29 după 20 minute de joc, dar balticii nu au renunțat și s-au apropiat amenințător pe parcursul secvenței decisive. Noua echipă a lui Arturas Valeika a strâns la o singură posesie, marcând 53 puncte în repriza secundă, dar nu a reușit să preia conducerea. Astfel, reprezentanta Israelului a obținut victoria și calificarea în finala turneului preliminar găzduit la Parnu.

Diante Garrett a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, Marin Maric a adăugat 17 puncte, 8 recuperări, iar Frank Bartley a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Kasey Hill a reușit 22 puncte, Andris Misters a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, oar Robert Valge a terminat cu 15 puncte pentru Parnu.

Titularizat la poziția 5, Arturas Valeika (foto) a bifat 29 minute de joc. Fostul pivot al CSM CSU Oradea a avut 5 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții și un capac pentru 13 la eficiență.

În finala turneului de la Parnu, Ironi Ness Ziona se duelează vineri (01.10) cu FC Porto. Câștigătoarea meciului va avansa în Grupa H, dinc are face parte CSM CSU Oradea, alături de Legia Varșovia și Szolnoki Olajbanyasz.

Iată celelalte finale ale turneelor preliminare din FIBA Europe Cup:

  • Benfica Lisabona vs Donar Groningen sau Swans Gmunden
  • Trefl Sopot vs Iraklis Salonic
  • medi Bayreuth vs Hapoel Haifa

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.