India va găzdui turneul preolimpic 3×3

India va găzdui turneul preolimpic la baschet 3×3. FIBA a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă în cursul zilei de luni (07.10). Evenimentul se va desfășura în luna martie 2020.

Turneul preolimpic va reuni 20 echipe la masculin și 20 la feminin. Locul de desfășurare va fi anunțat ulterior. Cert este că în urma acestui turneu se vor califica câte trei echipe naționale, atât la masculin, cât și la feminin, pentru Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Criteriile de invitare a echipelor să participe la turneul preolimpic din India sunt FIBA 3×3 Federation Ranking, respectiv medaliatele la FIBA 3×3 World Cup 2019. Mai multe informații se găsesc AICI.

Reamintim că pe 1 noiembrie 2019 vor fi anunțate primele trei echipe calificate la Jocurile Olimpice 2020 în concursurile de baschet 3×3 masculin și feminin. Concret, calificarea se asigură prin clasarea în FIBA 3×3 Federation Ranking pe gen. Așadar, primele trei clasate la masculin, respectiv primele trei clasate la feminin, în prima zi a lunii noiembrie anul curent, se califică la concursul olimpic de la Tokyo.

România se situează pe locul 3 în Ranking-ul feminin, respectiv pe 15 în cel masculin. Cu alte cuvinte, la ora actuală, naționala feminină este calificată pentru Tokyo 2020, iar cea masculină este eligibilă să participe la turneul preolimpic.

Un loc, atât la masculin, cât și la feminin, este rezervat Japoniei. Ultimul loc în ambele competiții 3×3 de la Tokyo va fi acordat în urma celui de-al 2-lea turneu preolimpic, intitulat „universality driven”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.