Încep să se vadă efectele protocolului strict în NBA

NBA a anunțat că în ultima săptămână nu s-a consemnat niciun caz confirmat de COVID-19 în cadrul celor 30 de echipe din ligă. Astfel, numărul cazurilor pozitive pe parcursul ultimelor două săptămână a rămas de 1.

Între 6 și 19 ianuarie s-au înregistrat 27 cazuri pozitive în cadrul jucătorilor din echipele angrenate în liga nord-americană. Acest număr a scăzut la 1 între 20-26 ianuarie, respectiv la zero între 27 ianuarie – 3 februarie anul curent.

Până la această oră, NBA a amânat 23 de meciuri din cauze de COVID-19. Unul a fost amânat în ziua de deschidere a sezonului competițional 2020/21, iar celelalte 22 au fost amânate după 10 ianuarie 2021.

NBA a asprit măsurile de prevenție, iar echipele au început să trateze cu mai multă responsabilitate întregul protocol. Situația pare să se îndrepte spre bine, la ora actuală doar cinci jucători fiind pe lista sportivilor care nu sunt eligibili să joace conform protocolului în vigoare. Aceștia sunt Karl Anthony Towns (Minnesota), Jonas Valanciunas și Grayson Allen (Memphis), Dario Saric (Phoenix) și Terrance Ferguson (Philadelphia).

Cu toate acestea, situația devine tot mai stresantă într-o ligă în care jucătorii erau obișnuiți cu libertate aproape deplină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *