Igor Kokoskov a părăsit bula NBA din Walt Disney Resort și se îndreaptă spre Istanbul pentru a-și începe activitatea al cârma lui Fenerbahce

Igor Kokoskov a părăsit bula NBA din Walt Disney Resort. Destinația sa imediată este Istanbul, acolo unde este așteptat pentru a începe activitatea la cârma lui Fenerbahce Beko.

Astfel, după 20 de ani în care a lucrat neîncetat în NBA, primul european care a ocupat o funcție de antrenor principal în liga profesionistă nord-americană deschide un nou capitol în carieră. Campion european cu echipa națională a Sloveniei, Igor Kokoskov va încerca să repete succesul din urmă cu trei ani în baschetul de club de pe bătrânul continent.

Anunțul plecării lui Kokoskov din bula NBA a fost făcut de Sacramento Kings, echipa pentru care a lucrat în ultimul sezon, printr-un comunicat oficial.

Iată conținutul acestuia:

În cursul zilei de sâmbătă (01.08), Igor Kokoskov, antrenorul asistent al lui Sacramento Kings a plecat din Orlando pentru a începe capitolul următor al carierei sale, în calitate de nou antrenor principal al Fenerbahce Beko Istanbul, în Euroligă.

„Vreau să-l felicit pe Igor pentru numirea în funcția de antrenor principal al Fenerbahce și să-i mulțumesc pentru timpul petrecut alături de noi. El a fost un membru valoros al staff-ului tehnic și abilitatea sa firească de a-i îndruma pe jucătorii noștri va continua să inspire echipa aici, în Orlando. Îi dorim tot ce este mai bun.” a declarat antrenorul principal al lui Sacramento Kings, Luke Walton.

Walton va căuta un înlocuitor după încheierea activității echipei în Walt Disney Resort, pentru a completa staff-ul tehnic înainte de începerea sezonului 2020/21.

Reamintim că Igor Kokoskov este în prezent și antrenorul echipei naționale a Serbiei. O activitate pe care nu o va putea continua în campania de calificare pentru FIBA EuroBasket 2021 deoarece calendarul din Euroligă se suprapune cu cel FIBA. Este adevărat că și calendarul NBA se suprapune cu cel FIBA, dar Kokoskov este antrenor principal la Fenerbahce, astfel încât îi va fi imposibil să fie scuzat de la club pentru a conduce naționala. Rămâne de văzut ce soluție se va găsi în acest sens.

În vârstă de 48 ani, Kokoskov a semnat cu Fenerbahce Beko Istanbul pentru următoarele trei sezoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *