Iffe Lundberg marchează 38 puncte și ghidează Danemarca spre a 2-a victorie consecutivă în bula de la Vilnius

Danemarca a repurtat un nou succes important în calificările FIBA EuroBasket 2022. La două zile după ce a învins Lituania, reprezentativa scandinavă a învins Cehia, scor 91-90, în bula de la Vilnius. De notat că Danemarca era cotată în cel mai recent Power Ranking pe ultimul loc din cele 32 poziții!

A fost un meci cu 12 schimbări la conducere, însă danezii au avut inițiativa timp de aproape 30 minute din timpul efectiv de joc. De altfel, învingătorii au avut 15 reușite de pe semicerc.

Iffe Lundberg, colegul lui Kris Richard la Zielona Gora, a avut o prestație colosală. Fundașul scandinav a totalizat 38 puncte, având 7/9 la aruncările de trei puncte, 2/7 la două puncte și 13/14 la linia de pedeapsă în 35 minute de joc. Acesta a bifat 5 pase decisive, 3 recuperări și o intercepție pentru 36 la eficiență. Lundberg a confirmat forma de excepție pe care o parcurge și pe care a etalat-o în ultima lună, inclusiv la nivel de club în campionatul Poloniei, respectiv Liga VTB.

Jonas Zohore a adăugat 19 puncte, 10 recuperări, iar Philip Hertz a reușit 11 puncte pentru învingători. Martin Peterka a replicat cu 24 puncte, 8 recuperări, Jaromir Bohacik a adăugat 17 puncte, 7 pase decisive și 3 intercepții, iar Tomas Vyoral a terminat cu 16 puncte, 7 pase decisive pentru Cehia.

În urma acestui rezultat, Danemarca are 2-2 la general și pune presiune pe Lituania. În schimb, Cehia are 1-3 la general, însă această echipă este calificată la turneul final din postură de echipă co-organizatoare a EuroBasket 2022. Din grupă mai face parte Belgia, echipă neînvinsă și care se duelează cu balticii în ultimul joc al bulei de la Vilnius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *