Hristu Șapera vorbește despre revenirea la BCM U Pitești

Formația alb-violetă parcurge un debut slab de sezon. Deși au început această ediție competițională cu Florin Nini pe banca tehnică, alb-violeții au ajuns la o înțelegere cu antrenorul gălățean pentru rezilierea contractului. În cele din urmă, la echipă a revenit Hristu Șapera, care se află la cel de-al treilea mandat în Trivale.

Tehnicianul român a vorbit pentru site-ul oficial al Piteștiului despre revenirea sa la echipă.

Ieri s-a împlinit o săptămână din momentul în care am acceptat provocarea de a antrena din nou BCM U Pitești. Am făcut acest lucru cu sufletul deschis deoarece am considerat că situația este cu adevărat dificilă în acest moment și că pot ajuta. Nu este prima dată după cum bine știți. În urmă cu 4 ani, când am revenit, a trebuit să evităm retrogradarea cu 5 victorii în ultimele 5 etape. Și atunci, dar și acum, am acceptat când s-a apelat la mine, fără să stau prea mult pe gânduri, deoarece Piteștiul este a doua mea casă, le sunt recunoscător multor oameni în acest loc, începând cu domnul Ziguli, și voi face tot ce pot eu pentru binele acestei echipe.

Din păcate, pentru echipă, acesta este un sezon care trebuie salvat. Începutul foarte slab de campionat și-a lăsat amprenta asupra jucătorilor iar moralul și încrederea lor sunt extrem de afectate. Sincer, îi înțeleg și știu că nu este ușor chiar dacă au valoare. Timpul și programul nu este aliatul nostru. În mai puțin de o săptămână am avut două meciuri și doar trei zile de antrenament. Nu cred în minuni, dar cred foarte tare în muncă, seriozitate și sacrificiu. Doar că acestea nu vin peste noapte. Mi-aș fi dorit să am mai mult timp de antrenament pentru a schimba lucrurile, dar în următoarea perioadă vom juca la trei zile distanță, așa cum a fost și în această săptămână. Din păcate, acest lucru ne îngreunează mult misiunea. Le-am transmis jucătorilor că avem nevoie în primul rând de cei dispuși să se lupte și să arate combativitate pe teren, pentru echipă. Doar așa vom putea să ne redresăm. Avem problemele noastre, dar pe acestea le vom rezolva în interiorul echipei și împreună cu conducerea clubului. Rufele nu se spală în public sau pe facebook, cum se mai întâmplă. Avem mult de lucru și trebuie ca toți să punem interesul echipei mai presus decât pe cel individual. Eu pentru asta sunt aici.

Despre jocul de miercuri, de la Focșani, pierdut de alb-violeți, Șapi a spus:

Am pierdut meciul din Cupă deoarece am avut o defensivă cu foarte multe găuri. Din păcate, în majoritatea meciurilor, încă de la începutul campionatului, echipa a primit minim 80 de puncte pe meci. Media este de 82 de puncte.  Este imposibil să câștigi un meci în acest mod. La Focșani, am jucat practic în patru străini, dar asta nu este o scuză. Avem suficienți jucători pentru a putea gestiona un astfel de meci, dar forma noastră sportivă nu este cea mai bună în acest moment și asta costă. Calificarea se joacă, așa cum se joacă majoritatea duelurilor din această fază a Cupei, și sunt încrezător că vom întoarce rezultatul la Pitești. Mă bucură prestația ofensivă mai bună a lui Bozho (n.r. Bozhidar Avramov) și a lui Justas (n.r. Justas Tamulis) și sper ca ei să-și găsească ritmul și în următoarele meciuri. Cred că toți jucătorii încearcă din greu să iasă din această pasă proastă, cred că toată lumea își dorește, însă nu avem timp și programul nu ne ajută. Tocmai de aceea ei trebuie sprijiniți în aceste momente pentru că ne așteaptă teste importante și mă bucur că și conducerea face acest lucru. Acum nu e momentul pentru orice fel de altă abordare. Toți trebuie să fim uniți în acest moment.

Sâmbătă (30.11), de la 20:30, vulturii argeșeni se vor duela cu Timișoara într-un meci ce se anunță a fi unul extrem de important în economia clasamentului. Despre această întâlnire, antrenorul născut la București a opinat:

Meciul cu Timișoara ne găsește într-un moment diametral opus față de ei. Vin după prestații mult mai convingătoare, și cu atât mai mult trebuie să dăm totul pe teren. Avem atuurile noastre, dar trebuie să nu mai avem oscilații în ceea ce privește lupta fizică și mentală timp de 40 minute. E un moment cheie pentru sezonul nostru. Calificarea noastră în TOP 6 este matematic extrem de complicată, dar mai sunt șanse și trebuie să ne agățăm de fiecare dintre ele.

În final, Șapera a vorbit despre dragostea și pasiunea fanilor de la Pitești.

În cei patru ani pe care i-am petrecut in Pitești am ajuns să cunosc foarte bine dinamica familiei BCM U, și știu câte lucruri și oamenii frumoși sunt jurul ei. Sâmbătă vom avea un invitat cu adevărat special. Am trecut prin multe aici și un singur lucru nu s-a schimbat niciodată: dragostea și pasiunea sinceră a suporterilor BCM U pentru echipa lor. Sper ca sâmbătă să fie alaturi de noi și mai ales sper ca noi să fim pe măsura lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.