Grupa valorică B – Lupta este deschisă pentru locul 4, ultimul ce asigură calificarea în Grupa Galbenă

Grupa valorică B din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20 programează jocurile primei etape din retur la finele actualei săptămâni. Aruncăm o privire asupra situației la jumătatea drumului.

Întâi trebuie precizat că, spre deosebire de prima grupă valorică, în GVB miza este unul dintre primele patru locuri. În plus, aici contează doar clasarea între primele patru. Nu are importanță numărul de victorii, iar locul ocupat stabilește pur și simplu poziția în Tabela Berger. Faza a 2-a pentru aceste echipe va începe de la zero.

Grupa Galbenă, echivalentul turneului 7-12, adică cel care va stabili numele ultimelor două echipe calificate în playoff-ul LNBM în acest sezon, va alinia la start ultimele două echipe din Grupa valorică A, respectiv primele patru clasate în Grupa valorică B.

CSO Voluntari are 7-0 la general și chiar dacă nu impresionează sau joacă la nivelul așteptărilor pentru nivelul de investiție, experiență și valoare, este ca și calificată în faza a 2-a.

De asemenea, CSM Mediaș și CSM Galați sunt practic sigure de locul lor în Grupa Galbenă. Ardelenii au terminat turul cu 6-1, iar dunărenii cu 5-2. Cei din urmă au jucat în devans primul meci din retur, astfel încât au urcat dela la 6-2.

Lupta se dă pentru locul 4, ultimul ce asigură calificarea în Grupa Galbenă. Aici este o cursă între două echipe. CSM Focșani are prima șansă, fiind mai bine poziționată în clasament în raport cu Athletic Constanța. Echipa lui Mihai Petruț are 4-3 la general, iar cea a lui Alexandru Olteanu este la 3-4.

Este important de notat că Focșani a învins cu scorul de 61-51 în confruntarea directă din tur. Această a fost găzduită de cei care au învins. Așadar, în retur, una dintre condiții pentru Constanța este să învingă la peste zece puncte diferență pentru a avea avantajul rezultatelor directe.

Ambele rivale au câte patru meciuri pe teren ropriu în retur. Ele au câte două meciuri internale pe teren propriu, cu Mediaș și Voluntari. Așadar, condițiile par egale, astfel încât forma de moment și dispoziția adversarilor ar putea să aibă influențe într-o direcție sau alta în această luptă. Cert este că meciul direct poate să clarifice situația. Acesta este programat pentru data de 21 decembrie anul curent.

Pe baza celor consemnate în tur, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc și Sighetu Marmației nu se pot aventura în lupta pentru locul 4. Rămâne de văzut dacă oricare dintre acestea poate arbitra lupta între Focșani și Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.