Golden State Warriors câștigă în deschiderea finalei Conferinței Vest

Golden State Warriors au învins Dallas Mavericks, scor 112-87, în Meciul 1 din finala Conferinței Vest în playoff-ul NBA 2022. Meciul s-a desfășurat miercuri (18.05), în California.

Jocul a fost controlat de gazde. Acestea s-au desprins la zece lungimi pe parcursul primei secvențe, iar la jumătatea întâlnirii scorul era de 54-45. Repriza secundă a confirmat superioritatea celor de la Golden State. Această echipă a marcat 58 puncte și a încasat doar 42, controlând jocul în întregime. De altfel, antrenorii celor două echipe au limitat numărul de minute al pieselor de bază în condițiile în care soarta partidei a fost tranșată devreme.

Dallas a executat 48 aruncări de trei puncte în acest meci, având 11 reușite și un procentaj de 23% la acest capitol. De altfel, texanii au terminat cu 36% la aruncările din acțiune, în timp ce Golden State a avut 56%.

Stephen Curry a totalizat 21 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, alți șase jucători ai gazdelor având cel puțin zece puncte marcate. În replică, Luka Doncic a bifat 20 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive pentru Mavs.

Scorul general este de 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide și este așteptată o reacție din partea lui Luka Doncic și a colegilor săi în Meciul următor, programat a se desfășura tot în San Francisco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.