Giordan Watson continuă cu CSM CSU Oradea

Giordan Watson continuă alături de CSM CSU Oradea. Fundașul american-român a semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul competițional 2020/21 cu formația alături de care a cucerit titlul de campion al României.

În vârstă de 35 ani, pe care îi va împlini în luna octombrie, Watson este jucător de poziția 1. El măsoară 1.78 metri și are deja cinci sezoane la activ în primul eșalon baschetbalistic al României.

În sezonul 2019/20, scurtat de pandemie, Giordan a avut 18 apariții în Liga Națională de baschet masculin a României. El a avut medii statistice de 11.3 puncte, 3.7 pase decisive, 1.9 recuperări, 1.1 intercepții în 25 minute pentru 12.9 la eficiență. De notat că în ultimul sezon, Watson a reușit cele mai bune procentaje ale carierei sale la aruncările de două puncte (68%) și cele de trei puncte (43%).

Watson este campion al României alături de CSM Oradea, performanță obținută în urmă cu un an. Palmaresul său cu Oradea mai cuprinde SuperCupa României, cucerită tot pe parcursul anului 2019. El mai are două finale de Cupa României disputate alături de roș-albaștri. De asemenea, el a câștigat Cupa României cu Energia Rovinari și U-BT Cluj-Napoca, după finale disputate în compania bihorenilor.

Giordan este conducătorul de joc al echipei naționale a României și poate fi utilizat în calitate de jucător autohton în Liga Națională și Cupa României. El este absolvent al universității Central Michigan, pentru care a evoluat în NCAA între 2004 și 2008.

De-a lungul carierei profesioniste a jucat pentru Giants Nördlingen (Germania), Njarðvík și Grindavík (Islanda), Kauhajoki Karhu (Finlanda), Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca (România), Uşak Sportif (Turcia), respectiv Le Mans Sarthe (Franța). În țara noastră a mai jucat pentru Energia Târgu Jiu (2013/15) și U-BT Cluj-Napoca (2017/18).

Watson este al 2-lea jucător anunțat de bihoreni în această vară. Primul a fost Nikola Markovic, jucător ce a semnat pentru următorii trei ani cu roș-albaștrii.

Citiți și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *