Giannoulis Larentzakis a fost eroul lui Olympiacos Pireu într-un nou meci în care Scottie WIlbekin dă greș la final!

Olympiacos Pireu a repurtat un succes important pe terenul lui Maccabi Tel-Aviv. Meciul contând pentru etapa a 19-a din Euroliga masculină – ediția 2020/21, desfășurat marți (12.01), a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru stabilirea învingătoarei. Grecii au triumgat cu scorul de 89-87.

Echilibrul a fost prezent în permanență pe tabela de marcaj, dar în același timp s-au consemnat și schimbări importante de situație. Astfel, Olympiacos conducea cu scorul de 65-61 cu trei minute înainte de final, dar Maccabi a preluat inițiativa și a trecut în avantaj, scor 71-67, la intrarea în ultimul minut.

Hassan Martin și Sasha Vezenkov au punctat pentru oaspeți pentru a egala la 71, cu 24 secunde rămase de jucat. Olympiacos a optat să faultete la scor egal și l-a trimis la linia de pedeapsă pe Tyler Dorsey, dar acesta a ratat a 2-a aruncare. Maccabi a recuperat ofensiv, dar și Scottie Wilbekin a fost imprecis la a 2-a aruncare. De această dată Oly a recuperat defensiv, iar mingea a ajuns la Kostas Sloukas, acesta a fost faultat și a egalat la 73 cu două aruncări libere. Wilbekin a ratat ultima aruncare din timpul regulamentar.

Șase schimbări s-au consemnat la conducere în primele trei minute și jumătate ale prelungirilor. Giannoulis Larentzakis și Sasha Vezenkov au marcat de la mare distanță pentru a aduce pe Olympiacos în control cu 52 secunde rămase de jucat. Replica a venit de la Othello Hunter, autor a patru puncte în succesiune, iar Scottie Wilbekin a fost trimis la linia de pedeapsă cu șapte secunde înainte de final în urma uei decizii potrivit căreia a fost faultat pe o aruncare de trei puncte la mijlocul terenului! Americanul cu cetățenie turcă a greșit a 3-a aruncare liberă, Larentzakis a recuperat și a închis tabela de la linia de pedeapsă.

Principalul protagonist al finalului de meci a fost Giannoulis Larentzakis. Fost coleg cu Emanuel Cățe la UCAM Murcia în sezonul precedent, jucătorul în vârstă de 27 ani de poziția 2 a avut 13 puncte în 17 minute de joc. El a fost în teren pe tot parcursul finalului sfertului 4 și în repriza de prelungiri. Aceasta a fost de abia a 9-a apariție stagională a lui Giannoulis în Euroligă, având medii de 3.9 puncte și 1.1 recuperări. În vârstă de 27 ani, înalt de 1.96 metri, Larentzakis parcurge primul sezon în Euroligă!

Kostas Sloukas a fost cel mai productiv jucător al lui Olympiacos Pireu. El a totalizat 21 puncte, 11 pase decisive în 40 minute de joc efectiv. De notat că Sloukas a fost în teren pe tot parcursul ultimelor 25 minute de joc efectiv. Georgios Printezis a terminat cu 12 puncte.

În replică, Scottie Wilbekin a totalizat 25 puncte, dar a pierdut mingea de opt ori. El a irosit ultima aruncare din timpul regulamentar și a irosit o aruncare liberă cu care ar fi putut egala cu șapte secunde rămase din prelungiri. Elijah Bryant a adăugat 15 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, Ante Zizic a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, iar Othello Hunter a terminat cu 11 puncte și 10 recuperări.

Olympiacos Pireu are 10-8 la general după acest succes. În schimb, Maccabi Tel-Aviv a ajuns la 8-11.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *