Giannis Antetonkounmpo continuă alături de Milwaukee: Contract pe 5 ani în valoare totală de 228 milioane dolari

Milwaukee Bucks au ajuns la un acord cu Giannis Antetokounmpo pentru un nou angajament. Părțile au agreat un angajament pe durată și condiții maxime pentru jucătorul ce a fost desemnat MVP al sezonului în ultimele două sezoane din NBA.

Alex Saratsis, agentul lui Giannis a declarat pentru ESPN că este vorba despre un contract pe cinci ani în valoare totală de 228 milioane dolari. Jucătorul va avea opțiunea să iasă din contract după cel de-al 4-lea an. Acest angajament intră în vigoare din vara anului 2021. El va juca în sezonul 2020/21 conform prevederilor precedentului angajament, în urma căruia va încasa 27.5 milioane dolari.

Antetokounmpo a confirmat însuși decizia de a continua cu Bucks. El a postat pe Twitter că Milwaukee este acasă și că acesta este orașul lui. De asemenea, a adăugat că este mândru să fie parte din organizația Milwaukee Bucks.

Prin această decizie, devine limpede că Antetokounmpo nu va fi agent liber în vara anului următor. El ar fi fost nerestricționat, adică putea să negocieze cu orice echipă, însă niciuna nu ar fi putut să-i ofere un asemenea contract în conformitate cu prevederile regulamentare în vigoare.

Înalt de 2.11 metri, Giannis Antetokounmpo este un jucător out of position. El este utilizat cu regularitate ca poziție 4, dar are libertate să joace și să facă orice pe teren. În vârstă de 26 ani, el poate să joace și la perimetru, dar în același timp are capacitatea de a evolua în spațiul de trei secunde.

Minusurile lui Antetokounmpo sunt cunoscute în baschetul nord-american: nu are o aruncare constantă, lucru ce îl expune atât la linia de pedeapsă, cât și pe semicerc. De asemenea, nu este un jucător creativ, nefiind profilul care să aibă capacitatea de a-și pune colegii în situații favorabile, inclusiv atunci când apărarea adversă dublează în jurul său. De aici rezultă și anumite limite în ceea ce privește jocul său în atac pozițional. În plus, până la această oră, Giannis nu a strălucit în momentele cruciale și/sau grele pentru echipa sa. Fie că vorbim despre NBA sau echipa națională. El este încă foarte tânăr și are tot viitorul în față, astfel încât parte din minusurile jocului său pot fi corectate sau îmbunătățite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.