Giannis Antetokounmpo și Luka Doncic au fost incluși, din nou, în echipa ideală a sezonului în NBA

NBA a anunțat componența echipei ideale a sezonului competițional 2022/23. Din aceasta lipsește Nikola Jokic, clasat pe locul al 2-lea în ierarhia individuală pentru cel mai bun jucător al stagiunii.

Cvintetul ideal este alcătuit din:

  • Poziția 1 – Luka Doncic (Dallas)
  • Poziția 2 – Shai Gilgeous-Alexander (OKC)
  • Poziția 3 – Jayson Tatum (Boston)
  • Poziția 4 – Giannis Antetokounmpo (Milwaukee)
  • Poziția 5 – Joel Embiid (Philadelphia)

Antetokounmpo a fost nominalizat în echipa ideală a sezonului în NBA pentru a 5-a oară în succesiune, Doncic este inclus în echipa ideală a sezonului în NBA pentru a 4-a oară consecutiv, iar Tatum se află la a 3-a astfel de apariție, dar a 2-a în succesiune. În fine, Embiid – MVP-ul sezonului 2022/23 și Gilgeous-Alexander este la prima apariție în echipa ideală a sezonului în liga profesionistă nord-americană.

NBA a anunțat componența echipelor a 2-a și a 3-a pentru sezonul 2022/23. Acestea îi cuprind pe următorii jucători:

  • Echipa a 2-a: Stephen Cury (Golden State), Donovan Mitchell (Cleveland), Jimmy Butler (Miami), Jaylen Brown (Boston), Nikola Jokic (Denver).
  • Echipa a 3-a: DeAaron Fox (Sacramento), Damian Lillard (Portland), LeBron James (LA Lakers), Domantas Sabonis (Sacramento), Julius Randle (New York).

LeBron James a fost inclus într-una din primele trei echipe ale sezonului pentru a 19-a oară în carieră. Aflat la cel de-al 20-lea sezon în cariera profesionistă, „Regele” a rămas în afara celor trei echipe ideale o singură dată, în sezonul de debut. Stephen Curry a fost inclus pentru a 9-a oară în carieră într-una din cele trei echipe ideale ale sezonului în NBA.

Includerea în echipele ideale ale sezonului se cuantifică în valoarea contractelor pentru jucători. Ei devin eligibili pentru angajamente de tip super-max dacă sunt selectați în echipa ideală. Astfel, marele învins al sezonului 2022/23 este Ja Morant. Fundașul lui Memphis Grizzlies nu a fost inclus în niciuna dintre cele trei echipe ale sezonului și va pierde cele 39 milioane dolari pe care le-ar fi obținut în plus la contractul pe cinci ani semnat vara trecută în valoare totală de 194.3 milioane dolari. El ar fi încasat 233 milioane dolari dacă era inclus într-una din primele trei echipe ale sezonului.

Într-o situație similară, adică nu vor beneficia de bonificația de 30% prevăzută în contractul colectiv de muncă pentru includerea în ehcipele ideale ale sezonului, sunt următorii jucători: Fred Van Vleet, Pascal Siakam (ambii Toronto), Jamal Murray (Denver), Zion Williamson (New Orleans), respectiv Darius Garland (Cleveland).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.